Flotte indsatser for den fynske natur


Flotte indsatser for den fynske natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var fem kandidater til Den fynske Naturpris 2008

SVENDBORG: Mange gør flotte indsatser for den fynske natur. Det vidner bl.a. de fem, der var nomineret til at modtage Den fynske Naturpris 2008 om.

Prismodtageren blev biolog Helle Vilhelmsen, Svendborg.

De øvrige kandidater var:

Toni Reese Næsborg, Jordløse. Få kender de fynske blomster og planter som hende.

I forbindelse med udarbejdelsen af Atlas Flora Danica har Tone Resse Næsborg gennemført en minutiøs analyse af botanikken i mere end 12 ruder, som hele Danmark inddeles i. Hun er aktiv i bestræbelserne på at få Danmarks Naturfonds område i Jordløse Bakker plejet optimalt.

Helle Hjorth, Odense. Hun betegnes som den gode fe for Fugleværnsfondens tre reservater på Langeland: Tryggelev Nor, Nørreballe Nor og Gulstav Mose.

Helle Hjorth har påtaget sig opgaven med at være ansvarlig for, at frivillige vedligeholder hytter, skjul, rydder buskadser, småtræer og slår græs og rør. Hun er respekteret og elsket af arbejdsgruppen.

Med en smittende, humoristisk natur- og livsglæde formår hun at inspirere sit mandskab, som er en blandet flok af mænd og kvinder.

Hans Lausten Hansen, Tønder. De fleste store miljøprojekter under vandmiljøplanerne på Fyn ville aldrig have været gennemført uden Hans Laustsen Hansens utrættelige arbejde og ikke mindst forhandlingsevne.

Der gælder bl.a. vandmiljøplanen for Odense Å og Sorte Mosen. Han har fået stemningen vendt hos flere landmænd, og han brænder for naturgenopretninger.

Kjeld Meiling, Stenstrup. Kjeld Meiling og gruppen under DOF-Fyn gør en utrættelig indsats for at bevare og fremme bestanden af den sjældne slørugle. Uden denne indsats var sløruglen uddød på Fyn. Gruppen har besøgt mere end 600 fynske gårde, fremstillet og sat ynglekasser op. Nu er bestanden af slørugler vokset til 11 ynglepar på ganske få år.

Flotte indsatser for den fynske natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce