Flere psykisk syge får enestue


Flere psykisk syge får enestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. SPADESTIK: Bedre forhold for indlagte på psykiatrisk afdeling på OUH, når alle får eget værelse med bad og toilet
En ansat bemærkede lavt, at der fortsat vil være overbelægning, og at der fortsat vil være ventelister, selv om amtet bruger 64 millioner på bl.a. at give alle indlagte på psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital enestuer.

Første spadestik på byggeriet blev taget i går, da næstformand i Social- og Psykiatriudvalget Ib Spanggaard (K) satte foden på spaden.

- Med enestuer til alle døgnindlagte patienter vil afdelingen leve op til moderne psykiatrisk sygehusstandard, sagde Ib Spanggaard, der som landmandssøn ikke havde problemer med at træde spaden i jorden.

Ideen bag den valgte om- og tilbygning af psykiatrisk afdeling på OUH er blandt andet, at en moderne psykiatrisk afdeling bør udstråle, at psykiatriske patienter ikke er ringere end mennesker med mere kropslige sygdomme:

- Den ny bygning bør udstråle, at et menneske ikke er mindre værd, fordi det har en psykiatrisk diagnose. En psykiatrisk afdeling må ikke være nutidens Sankt Jørgensgårde for vor tids udstødte. Stedet skal i stedet være med til at nedbryde fordomme, sagde Ib Spanggaard, der er tidligere gymnasierektor i Nyborg.

En aktiv forhal

Den om- og tilbyggede p-afdeling får derfor en såkaldt aktiv forhal som på et sygehus for kropssygdomme: Afdelingen får et halv-offentligt rum med information til patienter, kiosk, taxi-ventepladser og såkaldte uhøjtidelige opholdsmuligheder for samvær. Det er i hvert fald hensigten, men derudover skal det nye P på OUH indeholde områder, hvor patienterne kan være mere private.

Områdedirektør Jens-Otto S. Jeppesen, OUH, nøjedes i går med at byde velkommen til politikere, ansatte og andre, hvorefter han konstaterede, at byggeriet har været længe undervejs.

Han overlod det til den ene halvdel af afdelingsledelsen på afdeling P at tale og tage spadestik nummer to.

For patienternes skyld

Ledelsen udgøres af ledende overlæge Thorkil Sørensen, der holder ferie, og oversygeplejerske Erik Jensen, der i sin tale gang på gang understregede, at om- og tilbygningen først og fremmest bør komme patienterne til gode.

- Nogle af dem er i angsttilstande eller har spiseforstyrrelser. Men byggeriet er tilrettelagt sådan, at afdelingen kan være i uforstyrret drift i hele perioden, nævnte han.

I dag har halvdelen af de 115 døgnindlagte enestuer. Om et år tages de første nye enestuer i brug, og patienter på de stuer får eget bad og toilet, men de nuværende to-sengsstuer, der bliver omdannet til en-sengsstuer ved at fjerne en seng, vil fortsat være uden bad og toilet. Patienter på de stuer skal fortsat bruge fælles-faciliteterne.

12.500 kvadratmeter

Psykiatrisk afdeling på OUH blev opført som et statshospital i midten af 1970'erne. Dengang var det moderne, men bygningerne opfylder som nævnt ikke kravene til moderne psykiatri.

Efter om- og tilbygning rummer afdelingen uændret 115 døgnpladser og 37 dagpladser.

MAA Torkild Kristensens Tegnestue A/S har slået stregerne, og der nybygges 1300 kvadratmeter, og derefter råder personale og psykiatriske patienter over 12.500 kvadratmeter på OUH.

Flere psykisk syge får enestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce