Flammen og Citronen slår Bond og Batman


Flammen og Citronen slår Bond og Batman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk film har haft sit bedste år i biograferne siden 1976. Ni danske film er på årets Top 20-liste, og hver tredje solgte billet i 2008 var til en dansk film

København: Når det gøres op efter antallet af solgte biografbilletter, bliver 2008 det bedste år for dansk film siden 1976.

Ud fra tallene, som de så ud efter weekenden, skønner Det Danske Filminstitut (DFI), at der vil blive solgt 4,3 mio. billetter til danske film i år.

»Flammen og Citronen« gør krav på titlen som årets mest sete film. Den dramatiske historie om besættelsestidens gråzoner solgte 668.000 billetter, og dermed distancerer den også de seneste film i serierne om Indiana Jones, James Bond og Batman.

Ni danske film figurerer på årets Top 20-liste, hvortil kommer instruktøren Susanne Biers amerikanske produktion »Things we Lost in the Fire«, der har sneget sig ind på 18. pladsen.

Danske film sælger godt en tredjedel af alle billetter, og det er efter europæisk målestok en unik markedsandel.

Når også dokumentarfilmene medregnes, har publikum haft mulighed for at se 28 danske film i biograferne i det forløbne år.

Generelt er det især familie- og underholdningsfilmene, som trækker tallet op, mens de såkaldt smalle film appellerer til langt færre biografgængere. Også i år afslører Top 20-listen, at film, som ikke er produceret i Danmark eller USA, generelt har det svært i biograferne.

I alt er der solgt 10 pct. flere billetter end i 2007, og det samlede billetsalg på godt 13 mio. er det højeste siden 1983./ritzau/

Flammen og Citronen slår Bond og Batman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce