Flair for godt kød

Årets Fynbo
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Flair for godt kød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERSKUD: Den odenseanske bøfkonge Palle Skov Jensen er fortsat på vej frem og har netop præsenteret et regnskab på vej op

PRIVATLEVER han efter mottoet, " den, der lever skjult, lever godt". Men forretningsmæssigt træder han gerne frem i forreste række, for han kender værdien af god reklame og markedsføringsstrategi, ikke mindst fra sin tid som HH-studerende.

I løbet af 20 år har han da også opbygget en koncern med restauranter, cateringvirksomhed, fødevareproduktion og ejendomsselskaber af anselig størrelse.

Den 51-årige Palle Skov Jensen, indehaver af Jensen´s Bøfhus Holding og Danmarks svar på McDonald, er indbegrebet af en fynsk succeshistorie - ejer af virksomheder med primært sorte tal på bundlinjen og en omsætning på mellem 300-400 millioner kroner og bopæl på den mondæne Langelinie i Odense.

ALLEREDEsom ganske ung viste Palle Skov Jensen sine evner som igangsætter og særlige flair for at gøre gode forretninger.

Faderen K.C. Skov ejede en række supermarkeder, hvor sønnen tjente sine lommepenge. Som 17-årig rejste han til Hamburg og senere til Canada, hvor han arbejdede i dagligvarebutikker. Da han kom hjem, havde han kufferten fuld af gode ideer. Resolut lånte han 30.000 kroner af sin far og åbnede Torvestuen i Rosengårdcentret. Dengang var han bare 23 år.

Men han ville mere, og i 1981 blev cafeteriet byttet ud med discountbutikken Bonus, der hurtigt blev til en supermarkedskæde med 14 butikker.

Her kunne historien ende, men typisk for Palle Skov Jensen, der selv kalder sig entreprenør, måtte han videre. Så tre år efter blev alle butikkerne solgt med en fortjeneste på tre millioner kroner.

I STEDETFOR at lade dem blive stående på bankkontoen, blev de investeret i den første af mange bøfhuse.

Året var 1984. Palle Skov Jensen vidste intet om restaurantdrift. Der var da også tale om rene tilfældigheder, da han overtog et par venners nyåbnede restaurant i Århus. For han ringede kun for at opsige lejeaftalen på nogle af deres lagerlokaler, da de spurgte, om han ikke ville overtage restauranten.

Han sagde ja uden at vide, at det blev forløberen for de nu så kendte bøfhuse. I 1990 åbnede han så den første "Jensen´s Bøfhus" i Herning, og siden er det som bekendt gået rigtig stærkt.

Konceptet med at sælge bøffer, kyllingevinger og salat til familievenlige priser er gået lige ind hos danskerne, og i dag er restaurationskæden vokset til 31 restauranter i Danmark og i Sverige - i nabolandet hinsidan er der endda planer om at åbne endnu flere restauranter.

Bøfhusene er i dag suppleret med Jensens Foods og Jensens Fødevarefabrik i Struer. Odense er dog fortsat base for det fynske bøfeventyr.

HOVEDSÆDET ligger på havnen i Odense. Det er også herfra Cafe Franck A og Restaurant Skoven administreres.

Palle Skov Jensen har, trods modstand og ramaskrig fra mange odenseanere, ikke været bange for at omdanne den gamle hæderkronede beværtning Franck A til en moderne strømlinet cafe med livemusik og kaffe- og cigarbar.

Heller ikke den traditionsrige Restaurant Skoven har overlevet Skov Jensens moderne iværksættergen.

Ved overtagelsen i foråret 2002 forsikrede han dog, at han ikke havde planer om at åbne et Jensen´s Bøfhus i den kendte restaurant, men tvært imod ville videreføre og bevare den kendte atmosfære, elegance, stil og klasse som Restaurant Skoven var kendt for.

Det er glemt nu. Flere års underskud har resulteret i en omfattende ombygning, så Skov Jensen i løbet af ganske kort tid kan åbne endnu en bøfrestaurant ved Skovsøen.

Kronen på værket satte han, da han for et år siden af Odense Kommune fik lov at købe den jord, restauranten ligger på.

Der er drive over Bøf-Jensen, som han populært kaldes.

VIA SITmedlemskab af Odense Zoos bestyrelse har han været med til at lægge grunden til en anden fynsk succes, Oceanium.

Sit professionelle netværk plejes i VL Gruppe 61 sammen med andre kendte fynboer som Bendt Bendtsen og Carl Henrik Jeppesen. Og så er han fast deltager i Odenses årlige skyttelaug.

Fritiden tilbringer han gerne som storvildtjæger uden for landets grænser.

Foto: Birgitte Carol Heiberg
palle skov jensen
Født 18. september 1953.

HH-uddannet.

Startede discount-supermarkedskæden Bonus, som blev solgt i 1984.

Åbnede den første Jensens Bøfhus i 1990. I dag er der 31 restauranter og en omsætning nær de 400 mill. kr.

Ejer desuden Jensens Foods og Jensens Fødevarefabrik, samt Franck A og Restaurant Skoven, som pt. er ved at blive omdannet til endnu et Jensens Bøfhus.

Bor på Langelinie i Odense.

Flair for godt kød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce