Filmbranchens mest alsidige

Den britiske instruktør sir Ridley Scott, som i dag fylder 70, er en af filmbranchens mest alsidige, men mangler stadig at få en Oscar som bedste instruktør.

Filmbranchens mest alsidige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Han står bag kultfilm som "Blade Runner", "Thelma og Louise" og "Alien", og han er en af filmbranchens mest produktive instruktører og producenter samt den mest succesrige brite i Hollywood, når man ser på antallet af solgte biografbilletter.

Men den alsidige sir Ridley Scott, som i dag fylder 70 år, er ikke kun drevet af kommercielle, men også kunstneriske mål.

Den uddannede scenograf gik allerede i læretiden hos BBC efter at skabe "hele verdener". Den drøm er gået i opfyldelse med nogle af Hollywoods mest spektakulære storfilm, men også med politiske dramaer og intense spændingsfilm.

Med sin sans for detaljer formår han at gøre hver epoke levende, nogle gange for levende, mener kritikere.

Det var med de to dystre science fiction-film "Alien" og "Blade Runner", han opnåede sit internationale gennembrud. Siden er det blandt andet blevet til historiske dramaer som "Gladiator" med danske Connie Nielsen på rollelisten og "Kingdom of Heaven", "Black Rain" og "Hannibal" samt den feministiske roadmovie "Thelma og Louise".

Hans nye mafiadrama "American Gangster" topper for øjeblikket den britiske biografhitliste.

For trods tre nomineringer er det hidtil ikke lykkedes den ellers rigt hædrede sir Ridley at hente netop denne pris.

- Hvis der er en instruktør, der fortjener en Oscar, så er det Ridley Scott. Han er en af vor tids største visuelle kunstnere og fortjener en hvilken som helst hæder, siger Russel Crowe, der snart skal spille Robin Hood med Scott som instruktør. og flere film er i støbeskeen.

(ritzau)

Filmbranchens mest alsidige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce