Festivalpenge til kræftforskning


Festivalpenge til kræftforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelands festivalen 2008 samlede næsten en halv million kroner ind, og pengene er sendt videre til fem unge forskere

RUDKØBING: Brystkræftkampagnen Breast Friends har de seneste to år indsamlet penge på Langelandsfestivalen til forskning i brystkræft.

I 2008 blev det til 427.000 kroner, og festivalgæsterne i Rudkøbing har derfor en stor del af æren for, at Dansk Bryst Cancer Gruppe i mandags kunne uddele legater på i alt en halv million kroner til fem unge forskere. Pengene skal bruges til forskning i forebyggelse og behandling af brystkræft, og forskerne fik hver 100.000 kroner.

Modtagerne er: Læge Lotte Holm Land, Odense Universitetshospital. Hendes projekt har til formål at undersøge, hvilken betydning anden sygdom hos brystkræftpatienter har for prognosen.

Molekylærbiolog Kristina Pilekær Sørensen, Odense Universitetshospital. Hendes forskningsprojekt har til formål at undersøge, om det er muligt at sikre en mere individuelt målrettet anvendelse af tillægsbehandling efter brystkirurgi ved hjælp af tumorcelleanalyse med genchips.

Læge Mathilde Skaarup Larsen, Kræftens Bekæmpelse og Herlev Hospital. Projektets formål er at finde nye metoder til at sikre en mere individuelt tilpasset behandling af såkaldt hormonreceptor-positiv brystkræft.

Læge Christina Daugaard Lyngholm, Århus Universitetshospital. Projektet har til formål at bidrage til belysning af kvaliteten i den såkaldte brystbevarende kirurgi, som tilbydes stadigt flere kvinder med brystkræft.

Molekylærbiolog Charlotte Levin Tykjær Jørgensen, Herlev Hospital. Hendes forskning sigter på at finde nye biomarkører, som kan anvendes til at forudsige, om den enkelte brystkræftpatient vil have gavn af de almindeligt anvendte kemoterapi-stoffer.

Festivalpenge til kræftforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce