Festivalpenge til forskning


Festivalpenge til forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem unge forskere har modtaget i alt 485.000 kr. til deres forskning i forebyggelse og behandling af brystkræft. Pengene uddeles af brystkræftlægernes faglige organisation Dansk Brystkræft Gruppe og er indsamlet af brystkræftkampagnen Breast Friends på blandt andet årets Langelandsfestival:

Læge Anja Brügmann, Aalborg Sygehus og Århus Universitet, undersøger i sit ph.d.-projekt sammenhængen mellem fire proteiner på kræftcellernes overflade, kaldet EGF-receptorerne, i den primære brystkræft og i lymfeknudemetastaser i armhulen. Bedre viden herom kan føre til en mere målrettet receptorblokerende behandling. Læge Christina Bjerre, Rigshospitalet og Københavns Universitet - undersøger i sit ph.d.-projekt, om tilstedeværelsen af et særligt protein, kaldet TIMP-1, i kræftcellerne hos brystkræftpatienter, kan bruges til at forudsige effekten af antihormonel behandling.

Læge Louise Wichmann Matthiessen, Herlev Hospital, undersøger i sit ph.d. projekt om såkaldt elektrokemoterapi kan hjælpe de op til 10 procent af brystkræftpatienterne, som rammes af metastaser i huden.

Læge Maj Raundrup Kornø, Rigshospitalet, undersøger i sit ph.d.-projekt om en ny metode til brystbevarende operation af brystkræft kan sikre kvinderne et bedre kosmetisk resultat af indgrebet med færre komplikationer og højere grad af patienttilfredshed til følge.

Læge Marianne Lautrup, Århus Universitet, står i spidsen for et projekt, som skal indsamle og registrere information om og vævsprøver fra de omkring 6-700 danske mænd, som har været ramt af brystkræft i perioden 1980-2008.  

Breast Friends er en brystkræftkampagne initieret af medicinalvirksomheden Roche a/s. Formålet med kampagnen er at øge kendskabet til brystkræft samt indsamle penge til forskning i forebyggelse og behandling af sygdommen.

Festivalpenge til forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce