Fem nomineret til årets Cavling


Fem nomineret til årets Cavling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

43 indkomne forslag, og Berlingske Tidende er nomineret to gange

København: I alt fem journalistiske projekter er i år i spil til landets mest prestigefyldte journalistpris, Cavling-prisen.

Der var indkommet i alt 43 forslag.

Heraf har Cavling-komitéen nomineret journalisterne Uffe Tang, Phillip Flores, Bjarne Steensbech og Morten Henriksen fra Berlingske Tidende for deres afslørende artikelserie om mangelfuld og vildledende sagsbehandling i Udlændingeservice - hvor sager om familiesammenføring er blevet afgjort i strid med gældende regler i EU.

Også fra Berlingske Tidende er Morten Frich og Morten Crone, Erik Refner, Jesper Woldenhoff nomineret for den dagsordensættende, flermediale serie »Forbrydelsen« - hvor en konkret sag om politisvigt har ført til debat om og ændringer af den ellers stort opreklamerede reform af ordensmagten.

Fra Morgenavisen Jyllands-Posten er Niels Sandøe, Thomas Svaneborg og Bo Jørgensen nomineret for - længe inden finanskrisen - at kortlægge, hvordan et stort antal ejendomshandler ville medføre omfattende tab for pantebrevsselskaber og banker.

Fyn med i opløbet

På Fyens Stiftstidende har Peter Rasmussen og Ulrik Sass gennem en Aspergerramt mand afdækket systemets uformåen over for psykiske lidelser.

Og endelig er Tom Heinemann, Heinemann Media, nomineret for tv-dokumentaren »Et tårn af løfter«, sendt på DR1, SVT og NRK - hvor det påvises, hvordan store, skandinaviske teleselskabers løfter om forsvarlig produktion i udviklingslande er tomme ord uden hold i virkeligheden.

Vinderen udpeges onsdag den 7. januar.

/ritzau/

Fem nomineret til årets Cavling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce