Familien og bæltbroen


Familien og bæltbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere amtsborgmester Karen Nøhr, Glamsbjerg, fylder 75 år tirsdag

Hvad det vigtigste er i mit liv? Familien. Ja, det er ubetinget mine syv børnebørn, siger Karen Nøhr.

Og da vi spørger hende, hvad det mest spændende har været i hendes lange liv, falder svaret lige så prompte:

- Det var da jeg for præcis 10 år siden som den første kvinde gik i tunnelen under Storebælt. Det var en stor oplevelse, som jeg aldrig glemmer.

Karen Nøhr var da borgmester i Fyns Amt, og som sådan selvskrevet til det prominente selskab, der sammen med prins Joachim gik forrest ved indvielsen af Storebæltsbroen i sommeren 1998.

Den radikale Karen Nøhr blev i 2002 afløst af den konservative Jan Boye som fynsk amtsborgmester. Hun havde da siddet otte år på den magtfulde post, og har indskrevet sig i de politiske fynske analer som den eneste kvinde, der har været amtsborgmester i Fyns Amt. Amtet er nedlagt, så ingen vil komme til at dele den ære med hende.

Tirsdag fylder Karen Nøhr 75 år, og hun har stadig et ord at skulle have sagt i det offentlige liv. På 30. år er hun medlem af hovedstyrelsen i Det Radikale Venstre og tager som sådan aktiv del i møderne på Nyborg Strand og hjemme i Assens-kredsen.

Hun fortsætter også et mangeårigt frivilligt arbejde i Kræftens Bekæmpelse, hvor hun jævnligt deltager i møder i København eller Kolding. Endelig er hun med i bestyrelsen for Det Grønlandske Hus i Odense.

Karen Nøhr er født og opvokset på Vejle-kanten, men har haft hele sit voksenliv på vestfyn. Hun var laborant på Assens Sygehus i årene 1954-56, inden hun med sin mand, læge Palle Nøhr, rejste til Grønland for at arbejde dér i tre år.

Hjemme på Fyn var Karen Nøhr sekretær i sin mands praksis fra 1961-90. Hun engagerede sig samtidig mere og mere i offentligt arbejde, først i skolenævn og skolekommission og fra 1973 i Glamsbjerg Kommunalbestyrelse. Her var hun fra 1978 og de følgende otte år en højt respekteret formand for Kulturudvalget.

I 1990 blev hun valgt til Fyns Amtsråd, og efter fire års læretid med den socialdemokratiske amtsborgmester Jens Peter Fisker for bordenden, faldt de politiske brikker sådan på plads efter valget i 1994, at Karen Nøhr og De Radikale kunne overtage Amtsrådets absolut vigtigste post. Og det til trods for, at De Radikale kun havde to pladser i Amtsrådet.

I sin tid som amtsborgmester var Karen Nøhr blandt andet med til at indføre mammografiscreeninger af kvinder på Fyn, hun var med til at modernisere og udbygge det fynske sygehusvæsen, og hun var en ihærdig frontkæmper i kampen for en motorvej mellem Odense og Svendborg.

Også uden for Amtsgården i Odense har der været bud efter den flittige og pragmatiske politiker. Karen Nøhr har således været næstformand i Fyns Erhvervsråd, i bestyrelsen for Tarco A/S, Forskerparken, Odense Lufthavn og Odense Teater.

For præcis 30 år siden blev hun indvalgt i sit partis hovedbestyrelse. Hun var næstformand for partiet 1983-90 og har været formand for bl.a. partiets kulturudvalg, uddannelsesudvalg og miljø-, trafik- og energiudvalget.

På hjemegnen ved Glamsbjerg har Karen Nøhr været formand for Glamsbjerg Turistforening 1987-93 og i bestyrelsen for Krengerup Hørvævsmuseum.

Vi har lovet fødselaren at fortælle, at hun på dagen har kaffe på kanden hjemme på Egevej 28 i Glambjerg kl. 10-12.

Familien og bæltbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce