Eventyret i USA


Eventyret i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung fynsk gymnasieelev imponerede under sit studie- ophold i Florida

Når Thore Keitum Fisker tirsdag morgen sætter sig på bænken med sine nye klassekammerater i 2.y på Skt. Knuds Gymnasium i Odense er det med et rigtigt amerikansk eventyr i bagagen.

Han har tilbragt de seneste 11 måneder i Florida i USA som udvekslingsstudent gennem Rotary, og havde den store glæde at blive kåret som årets udvekslingsstudent og indstillet til Paul Harris Fellow.

Hæderen kom noget bag på den beskedne 18-årige fynbo, og han var både nervøs og stolt, da han ved en Rotary-konference i Florida blev hyldet.

- Hvorfor det lige blev mig, der blev årets student? Jeg fik at vide, at det var på grund af min væremåde, min udstråling og det velgørenheds-arbejde, jeg deltog i under opholdet, smiler Thore Keitum Fisker.

Han har siden hjemkomsten hygget sig med sin familie på Bystævnet 32 i Odense-forstaden Skt. Klemens. Og de sene aften- og nattetimer er også taget i brug for at være sammen med gamle venner og blive opdateret på stort og småt i Skt. Klemens og omegn.

- Min mor har heldigvis været sød til at sende mig nyhedsmails i det forløbne år, så lidt har jeg da kunne følge med, fortæller han.

Thore Keitum Fisker havde sin skolegang på Skt. Klemens Skolen, og begyndte herefter i matematisk-kemisk linje på Skt. Knuds Gymnasium. Da han fik chancen for at komme til USA et år, slog han straks til, og har absolut ikke fortrudt det.

Han har i det forløbne år boet hos tre familier i byen Jacksonville i den nordøstlige del af Florida. Det er i det såkaldte bibelbælte, hvor både de konservative dyder og fattigdommen præger hverdagen.

- Jeg er stor tilhænger af det danske velfærdssystem, så det var et kulturchok og en stor omvæltning for mig, siger Thore Keitum Fisker.

Han er en af de 10.000 unge fra hele verden, der hvert år får et skole- og kulturelt udvekslingsophold gennem Rotary. Det er Skt. Knuds Rotaryklub, der har sponsoreret hans ophold, og han havde æren af at være eneste fynbo i Florida i det forløbne år.

Efter gymnasiepausen i Odense står den nu på to års hårdt arbejde ved bøgerne, inden studenterhuen kan sættes på. Thore Keitum Fisker har endnu ikke lagt sine fremtidsplaner helt fast, men overvejelserne går foreløbig i retning af et medicinstudie.

Eventyret i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce