Et syngende stjerneskud

Sangeren Annisette lyttede til spørgsmål fra pressen mandag i Eigtveds Pakhus i København, hvor hun sammen med Lina Rafn, Anne Linnet og Pernille Rosendahl fortalte om deres støttekoncert til fordel for Fair Trade. Den finder sted ved Hammershus på Bornholm den 18. juli under overskriften íTrade and Aidí, POLFOTO)

Et syngende stjerneskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annisette fra Savage Rose fylder 60 - og er stadig på toppen

På sommerens Skagen Festival tog hun publikum i det lokale fritidscenter med storm. Sammen med Savage Rose fik hun de ellers så besindige nordjyder til både at hoppe og danse, klappe og synge med i over to glade timer.

Der er stadig liv og styrke i Annisette Koppels hæse, særprægede og kraftfulde stemme og repertoiret viste sig at være holdbart til både aldrende og yngre festivalgæster.

Annisette, som i dag fylder 60 år, har siden Savage Rose fik sin debut i Tivoli i 1968 været gruppens kraftcenter. Den perfekte kemi mellem hende og pianisten Thomas Koppel var den kreative kerne, som fik gruppen til at spire og blomstre i en grad, så den i 2006 blev tildelt en fornem plads i Brian Mikkelsens kulturkanon. Privat dannede de to par i næsten 40 år

Annisette må i dag optræde uden Thomas Koppel ved sin side. Han døde i februar 2006 under et ophold i Puerto Rico, og han og Annisettes datter, Naja, overtog hans klaver i kolonihavehuset i Sydhavnen i København, hvor mor og datter sammen har skabt nye Savage Rose-numre.

Annisette begyndte at optræde allerede som syv-årig sammen med storesøsteren Rudi, der var kendt som Mie i de populære "Far til Fire-"film. Året efter at Koppel-brødrene Thomas og Anders havde dannet The Savage Rose, kom hun med som sanger, og hendes udtryksfulde rock- og soulfraseringer var med til at sikre gruppen opmærksomhed straks fra starten.

En højdepunkt var musikken til Flemming Flindts ballet "Dødens Triumf" i 1971, som vakte gehør langt ude i den store musikverden. I de følgende år placerede gruppen sig på venstrefløjen og optrådte ved demonstrationer og støttefester i både ind- og udland. Annisette og Thomas Koppel optrådte gerne hos flygtninge og partisaner i Mellemøsten, var til festivaller på Cuba eller i det diktatorisk styrede Albanien.

I 1989 udkom fodboldsangen "Stjerneskud" til DBU's 100 års jubilæum, og Savage Rose kunne fejre sit 25 års jubilæum i Tivoli i 1993.

I 1996 blev Annisette hædret med Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorers Hæderspris, og i 1999 blev hun kåret som bedste kvindelige sanger ved Grammy-festen.

Et syngende stjerneskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce