Annisette fra Savage Rose fylder 60 - og er stadig på toppen
På sommerens Skagen Festival tog hun publikum i det lokale fritidscenter med storm. Sammen med Savage Rose fik hun de ellers så besindige nordjyder til både at hoppe og danse, klappe og synge med i over to glade timer.

Der er stadig liv og styrke i Annisette Koppels hæse, særprægede og kraftfulde stemme og repertoiret viste sig at være holdbart til både aldrende og yngre festivalgæster.

Annisette, som i dag fylder 60 år, har siden Savage Rose fik sin debut i Tivoli i 1968 været gruppens kraftcenter. Den perfekte kemi mellem hende og pianisten Thomas Koppel var den kreative kerne, som fik gruppen til at spire og blomstre i en grad, så den i 2006 blev tildelt en fornem plads i Brian Mikkelsens kulturkanon. Privat dannede de to par i næsten 40 år

Annisette må i dag optræde uden Thomas Koppel ved sin side. Han døde i februar 2006 under et ophold i Puerto Rico, og han og Annisettes datter, Naja, overtog hans klaver i kolonihavehuset i Sydhavnen i København, hvor mor og datter sammen har skabt nye Savage Rose-numre.

Annisette begyndte at optræde allerede som syv-årig sammen med storesøsteren Rudi, der var kendt som Mie i de populære "Far til Fire-"film. Året efter at Koppel-brødrene Thomas og Anders havde dannet The Savage Rose, kom hun med som sanger, og hendes udtryksfulde rock- og soulfraseringer var med til at sikre gruppen opmærksomhed straks fra starten.

En højdepunkt var musikken til Flemming Flindts ballet "Dødens Triumf" i 1971, som vakte gehør langt ude i den store musikverden. I de følgende år placerede gruppen sig på venstrefløjen og optrådte ved demonstrationer og støttefester i både ind- og udland. Annisette og Thomas Koppel optrådte gerne hos flygtninge og partisaner i Mellemøsten, var til festivaller på Cuba eller i det diktatorisk styrede Albanien.

I 1989 udkom fodboldsangen "Stjerneskud" til DBU's 100 års jubilæum, og Savage Rose kunne fejre sit 25 års jubilæum i Tivoli i 1993.

I 1996 blev Annisette hædret med Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorers Hæderspris, og i 1999 blev hun kåret som bedste kvindelige sanger ved Grammy-festen.
  • Fyens Stiftstidende