Et stormfuldt job på bladet

Direktør, cand.jur. Ernst Hviid Klæbel, fylder 90 år i dag.

Et stormfuldt job på bladet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 år: Direktør, cand.jur. Ernst Hviid Klæbel, tidligere administrerende direktør for Politikens Hus og formand for A/S Dagbladet Politikens bestyrelse, fylder 90 år i dag.

Det var et møde med daværende højesteretssagfører Bernhard Helmer Nielsen, der i 1966 førte Ernst Klæbel ind i avisverdenen. Helmer Nielsen sad i bladhusets bestyrelse og foreslog Klæbel, der på det tidspunkt var leder af Industrirådets juridiske afdeling, at tage jobbet som administrerende direktør i Politikens Hus.

Helmer Nielsen beroligede Klæbel med, at han ikke behøvede at komme på kontoret hver dag. Han skulle blot med mellemrum gå en tur i Huset. Det blev anderledes, med lange arbejdsdage, ikke mindst under de arbejdsnedlæggelser, der fulgte i kølvandet på den nye direktørs forsøg på at indføre professionelle ledelsesprincipper, få økonomien under kontrol og tage de første afgørende skridt ind i den elektroniske epoke, der totalt har ændret avisproduktionen.

Springet fra en tryg embedsmandstilværelse til det stormfulde job som leder af et bladhus for støt nedadgående fik skelsættende betydning for Politiken og for dansk bladverden.

Fra Ernst Klæbel tiltrådte i 1996, og indtil han forlod direktørstolen 20 år senere, øgede bladhuset sin egenkapital fra 13,8 mio. kr. til 216 mio. kr. Da han gik af som bestyrelsesformand i 1994, var den 510 mio. kr. Og Politikens oplag var i perioden øget markant.

Ernst Klæbel blev født i et teaterhjem i Lyngby. Hans far var scenemester bl.a. på Palladium og Dagmar, og når der var brug for en reserve, optrådte den unge Klæbel på scenen. Han valgte dog det juridiske studium, blev cand.jur. i 1944, og straks efter ansat som sekretær i Handelsministeriet. I 1950 kom han til Industrirådet og avancerede til underdirektør, inden han skiftede til dagbladsbranchen.

(ritzau)

Et stormfuldt job på bladet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce