Et stilfærdigt konservativt liv i politik

Knud Erik Kirkegaard fylder 75. Foto: Morten Stricker

Et stilfærdigt konservativt liv i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Erik Kirkegaard, der fylder 75 år onsdag den 17. maj, har selv beskrevet sin opvækst nær Vinderup ved Limfjorden som "en beskeden indfaldsvinkel til tilværelsen", der stadig præger ham lidt. Han gik kun syv år i skole - hver anden dag.

Den senere konservative arbejdsminister (1989-1993) hører da heller ikke til de mest kendte politikere. Han tog den traditionelle tur op gennem partihierarkiet: formand for vælgerforeningen i Aulum-Haderup, kredsformand i Holstebro, amtsformand i Ringkøbing Amt.

Senere blev den læreruddannede Kirkegaard medlem af den konservative hovedbestyrelse og kommunalbestyrelserne i Aulum-Haderup og Herning.

I 1984 kom Knud Erik Kirkegaard første gang i Folketinget, hvor han sad i to perioder for De Konservative.

Modsat mange politikere af yngre dato har han haft fingrene i mulden på arbejdsmarkedet, før politikken tog ham. Kirkegaard arbejdede fire år i landbruget inden lærereksamen fra Nr. Nissum Seminarium i 1965. I en årrække var han lærer og skolekonsulent og senere leder af FOF i Aulum-Haderup.

Efter sin ministertid blev han 2001-2005 formand for den konservative folketingsgruppe på et tidspunkt, da partiet desperat trængte til stabilitet efter noget, der lignede en intern borgerkrig - udløst af Hans Engells famøse kollision med en betonklods.

Det er da også perioden som gruppeformand, Knud Erik Kirkegaard selv kalder højdepunktet i sin politiske karriere.

- Det ligger vist i mine gener, at jeg egner mig til den opgave. Når man sidder som gruppeformand i et regeringsparti, har man større indflydelse end en fagminister, sagde han i 2012 til Herning Folkeblad. (ritzau)

Et stilfærdigt konservativt liv i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce