Et sandt paradis for osteelskere

Butikschef Rasmus Fredslund glæder sig over de nye lokaler. Til venstre er det Torben Dinesen, der var chef gennem rigtig mange år.
Foto: John Fredy

Et sandt paradis for osteelskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ost i lange baner samt andet mundgodt er nu på plads, efter traditionsbutik har holdt flyttedag

Han var ikke helt sikker på, om det havnede på 10 eller 11 forskellige lande. Men butikschef Rasmus Fredslund kan i hvert fald præsentere mere end 200 forskellige slags oste fra adskillige europæiske lande på hylderne i Klingenberg Ost & Delikatesser, der i går holdt åbningsreception.

Til musicalen "Skatteøen" skrev Sebastian "Ostesangen" om en stakkels sømand, der er havnet på en øde ø og kun tænker på ost:

Roquefort og emmentaler,

gorgonzola, jeg betaler

hvad som helst for feta!

Brie eller camembert,

hvad der lugter endnu værre,

oldtidsost fra Kreta.

Bortset fra den kretensiske gammelost, så har Klingenberg Ost det hele og lidt til

Det vrimlede med mennesker, der ville have smagsprøver, og Rasmus Fredslund kunne med glæde konstatere, at der sagtens kunne være 20-25 mennesker i butikken, uden det føltes som trængsel.

De mange forbipasserende til åbningsreceptionen fik uddelt smagsprøver og et godt glas vin, og imens kunne Rasmus Fredslund fortælle, at man også sælger andet end ost. Diverse pølser og sild for eksempel.

- Vi kan også lave anretninger, som vi sælger ud af huset til op til 300 personer, siger Rasmus Fredslund, der er udlært kok og har fire fuldtidsansatte plus det løse i forretningen.

Der egentlig bare er flyttet et stenkast fra den gamle adresse. Nu er Klingenberg Ost nabo til H.J. Hansen. Tidligere lå den på den anden side af Vestergade.

Den skarpsindige læser vil nu undre sig over, hvad navnet Klingenberg har med det hele at gøre. Heldigvis var Torben Dinesen, der har drevet butikken i en halv menneskealder, til stede.

Han kunne fortælle, at Klingenberg Ost i sin tid åbnede netop på Klingenberg. Men blev eksproprieret væk, da Magasin skulle udvide sidst 60’erne.

Og Torben Dinesen kunne også fortælle, at det med ost fra alverdens lande var noget, der så småt begyndte sidst i 70’erne, hvor repræsentanter kørte rundt med brie og camembert i bagagebægeret og solgte det til forretningerne.

Siden er det med det internationale udvalg unægtelig vokset.

Sikkert til glæde for sømanden på den øde ø - hvis han da nogensinde kom i land.

Han slutter sin sang således:

Ost, jeg vil ha’ ost

jeg må ha’ ost!

Ost, jeg vil ha’ ost

jeg må haaaaa’,

ost, ost, ost, ost, ost

jeg må ha’ o-hooost!

Et sandt paradis for osteelskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce