Et lykkeligt ægteskab


Et lykkeligt ægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trine Gry - fra Vemmenæs til korsanger i Pink Floyd Project, der lørdag giver koncert på Posten i Odense

Musik på vej

Af Iben Friis Jensen Foto: Racer Jan

FYN: Om koncerttitlen »Dark Side Of The Moon« med Pink Floyd Project lyder dyster, så kalder Trine Gry dog sit engagement i gruppen for »et lykkeligt ægteskab«.

Siden januar har Trine, der er fra Vemmenæs på Tåsinge, sunget med i Pink Floyd Project - et dansk band, der har gjort det til et varemærke at gengive Pink Floyds musik så virkelighedstro og fuldendt som muligt. En næsten kultagtig investering i både det sceniske, visuelle såvel som det lydmæssige udtryk. Men det var en tilfældighed, der førte Trine dertil.

I mange år har hun sunget i Etta Camerons kor, The Voices of Joy, ligesom Trine også solo har skrevet, indsunget og produceret jazz-pop-albummet Disclosure i 2003 samt virket som stemmecoach for vordende sangere.

Synergien manglede

Men hun manglede noget. Hun savnede synergien og følelsen af at være med i et rigtigt rockband - som da hun sang kor for bl.a. Michael Bolton og Big Fat Snake.

Som souschef i Lyngby Musikskole så hun annoncen: Pink Floyd Project søger bassist og korsangere. Trine Gry greb telefonen, fik forsanger Thomas Ulrik Larsen i røret. Og så viste det sig, at de faktisk kendte hinanden i forvejen. Trine gik til audition. Og fik tjansen, der indtil videre har betydet tyve job - bl.a. den store koncert på Torvet Svendborg under kulturnatten den 10. august i år, den prætentiøse The Wall-koncert i Haderslev - også i august - samt koncerten på Posten i Odense på lørdag den 27. oktober, der i hele 2. sæt handler om Pink Floyds koncept-album »Dark Side Of The Moon« fra 1973, mens første sæt er et udpluk af Pink Floyds allerkendteste sange.

- Dark Side Of The Moon er meget melodisk... et helt univers, understreget af et særligt sprog og en særlig stemning, fortæller Trine Gry, der har hørt musikken hjemme hos forældrene på Vemmenæs gennem hele sin barndom.

Muren i Svendborg

- Jeg er vokset op med Pink Floyd - både derhjemme, men også på Svendborg Gymnasium, hvor vi i engelsktimerne gennemgik The Wall med vores lærer... puh ja, hvad var det nu han hed? Det kan jeg ikke rigtig huske... var det Lars?

- Men siden cirklen så at sige er blevet sluttet, og jeg for alvor har fået Pink Floyd-musikken ind under huden, har jeg tænkt over, om ikke den har ligget som mit egentlige musikalske fundament - også i mine egne kompositioner. Jeg kan i hvert fald mærke, at f.eks. Pink Floyds visuelt orienterede koncerter med lyd, lys og dans.... i The Wall er der desuden operasang... har været en inspirationskilde for mig, lige siden jeg gik på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Da Pink Floyd Project var i Svendborg, stod Trine Grys forældre selvfølgelig stuvet sammen med de hundreder af tilhørere, som valgte at bruge en sen fredag aften til at høre musikken fra dengang. Og det er ikke bare 50+'erne, som tager på nostalgi-trip - tværtimod tæller publikum hele spektret fra de yngste teenagere til de ældste 68'ere.

- Jeg kan huske, vi var lidt usikre på, om der overhovedet ville komme nogen, griner Trine Gry ved tanken om menneskehavet foran scenen den lune sensommeraften på Torvet.

På lørdag, derimod står Trine og de øvrige ti musikere og sangere på scenen uden Trines forældres opbakning.

- Mor har lovet at passe min fem-årige søn. Han er kun sjældent med rundt til koncerter, men han har jo også godt af ind imellem at opleve, hvad det er, jeg arbejder med, siger Trine Gry.

Posten, Østre Stationsvej 35, Odense,lørdag den 27. oktober kl. 21

Billet forsalg 225 kr, billet ved døren 245 kr.

Et lykkeligt ægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce