Et liv med leg

Henning Hermann Nielsen har gennem seks år været formand for Thurø Sejlklub, og han færdes ofte og gerne i det hyggelige miljø i Gambøt.
Foto: Katrine Damkjær

Et liv med leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning Hermann Nielsen startede som murer i Rødby, men blev kendt som Kompans sprudlende produktudvikler

THURØ: Et fantastisk liv.

Sådan beskriver Henning Hermann Nielsen selv sine første 70 år. Malermesterens søn fra Rødby på Lolland har prøvet lidt af hvert. De chancer, han fik, dem greb han. Det gav oplevelser og udfordringer en masse for den mureruddannede Henning Hermann, der i over 20 år var en væsentlig del af legeredskabs-producenten Kompans store internationale succes.

Torsdag den 12. februar fylder han 70 år, og det er i den anledning, han kigger tilbage på et liv, han godt selv tør kalde »fantastisk«.

Hans karriere som murer blev forholdsvis kort. Han syntes, at det var for koldt at arbejde udendørs om vinteren, så han uddannede sig til bygmester på Haslev Håndværkerskole, fik siden job i et arkitektfirma, inden han skiftede spor og blev værkmester ved fængslet i Møgelkær ved Horsens. Senere fik Henning Hermann Nielsen lyst til en pædagoguddannelse og kom på seminariet i Fuglebjerg, hvor han - i øvrigt sammen med sin senere hustru Lillian - blev klædt på til en fremtid inden for døgninstitutionsområdet, og efter endt uddannelse tog parret til Tåstrup, hvor Henning Hermann Nielsen blev ansat på et ungdomshjem.

- Men jeg ville så gerne til Svendborg. Som soldat på Bornholm lærte jeg svendborgenseren Palle Saabye at kende, og ham var jeg ofte på orlov sammen med i Svendborg, og det var en sjov by at besøge. Der skete noget, så derfor gik jeg og holdt øje med Svendborg og søgte og fik stillingen som børnehaveleder i Børnely i Bagergade. Det var i 1971, og her blev jeg i otte år, siger Henning Hermann Nielsen.
Henning Herman Nielsen
Henning Herman Nielsen
Foto: Katrine Damkjær

22 forrygende år

Det var i den periode, hvor endnu en chance bød sig.

Han fik et årskursus og lavede et afgangsprojekt om børn og deres udeleg. Han havde en kammerat på kurset, der havde relationer til et lille midtfynsk firma, der arbejdede med den slags. Det hed Multikunst-Design - senere Kompan. Indehaveren, Tom Lindhardt, hjalp med oplysninger til afgangsprojektet på den betingelse, at han fik et eksemplar, da det lå færdigt.

- Efter at have læst det ringede Tom Lindhardt og ville have en snak med mig. Han ønskede, at jeg skulle være med til at udvikle legeredskaber i den ekspanderende virksomhed. Jeg havde både de pædagogiske og håndværksmæssige færdigheder, mente han. Jeg havde ikke drømt om at forlade Børnely, men jeg kunne godt se udfordringen i arbejdet i Ringe, så det blev til et ja og 22 forrygende år i Kompan. Jeg var med i alle succes-årene, hvor vi bare voksede og voksede. Jeg har, med udgangspunkt i jobbet, set det meste af verden og holdt en masse foredrag og seminarer om vores virksomhedskoncept, siger Henning Hermann Nielsen.
henning herman nielsen
henning herman nielsen
Foto: Katrine Damkjær

Det skal være sjovt

Kompan blev ikke kun internationalt berømt for sine legeredskaber, men også for sin virksomhedsfilosofi med udtalt medarbejder-involvering og indflydelse.

- Vi har kun et liv, og en stor del af det liv tilbringer vi på arbejdspladsen. Derfor skal det være sjovt at gå på arbejde, siger Henning Hermann Nielsen, der også var manden bag etableringen af børnehaven ved Kompan.

For otte år siden sagde han stop i virksomheden, og det åbnede mulighed for at dyrke de mange fritidsinteresser. I mange år har Henning Hermann Nielsen været instruktør i Svendborg Gymnastikforening. Han har altid rynket på næsen ad fitness-kulturen, men nu er han grebet af den og selv blevet en værdsat instruktør; ikke mindst blandt det stigende antal seniorer, der går til fitness.

Egen fødselsdagsøl

- Jeg har sagt, at jeg trapper ned nu, hvor jeg fylder 70 år, men der er stadig bud efter mig, siger Henning Hermann Nielsen, der selv tager i motionscenter hver anden dag, selv om han ikke skal på arbejde der.

Han er også en ivrig - og meget dygtig fotograf, der bl.a. i sin tid tog billeder til Kompans kataloger, og i en årrække var han formand for Svendborg Fotoklub, ligesom han har været formand for Thurø Sejlklub, hvor han nu er med i en seniorgruppe, der sørger for, at forholdene i og omkring klubben i Gambøt er i orden. Den større båd, som familien har sejlet igennem mange år, er skiftet ud med en LM30, som Henning Hermann Nielsen selv kalder en »beskyttet bolig«. Om vinteren, når »Dea« står på land, er der tid til at brygge øl i Svendborg Bryglaug, og til fødselsdagsgæsterne er der brygget en engelsk Pale Ale, der slet og ret har fået navnet »Fars Øl«.

Så er der ikke noget at tage fejl af.

Et liv med leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce