Et liv med guld og diamanter

Firmaet P. Hertz, kgl. hofjuveler, grundlagt 1834 er Danmark's ældste juvelerfirma. I over 165 år har firmaet ligget det samme sted i midten af København. Her hofjuveler Flemming Hertz.

Et liv med guld og diamanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Havde min far været bager, er det naturligvis ikke sikkert, at jeg ville være blevet juveler", har kongelig hofjuveler Flemming Hertz, der torsdag den 1. februar fylder 80 år, sagt.

Han kan se tilbage på et liv omgivet af kostbarheder i Danmarks ældste juvelerfirma P. Hertz i København.

På hjørnet af Købmagergade og Kronprinsensgade har den eksklusive forretning, beklædt indvendig og udvendig med sjælden larvikitsten, ligget i snart 185 år og siden 1961 med Flemming Hertz som femte generation bag disken.

Og selv om ingen af hans tre børn ønskede at overtage forretningen, er den forblevet i familiens eje. For i 2007 trådte svigerdatteren, Berit Hertz, til, da Flemming Hertz gik på pension.

Han blev udlært på Th. Frederiksen og Søns Guldsmedeværksted og supplerede med uddannelse i Tyskland og England, inden han blev ansat i familiefirmaet.

Hans barndom var præget af Anden Verdenskrig, for familien er jødisk, og flere måtte flygte til Sverige, mens andre blev og passede på "biksen", sådan som Flemming Hertz har beskrevet det i en lille bog, "En Hjørne-Hertzers krønike" fra 2009.

Men voldsommere må det have været, da hans forældre, Vibeke og Torkel, i 1946 mistede livet i en flyveulykke på vej til Paris.

P. Hertz fører kendte smykkemærker som franske Messika, danske Georg Jensen og Ole Lynggaard, men er især kendt for sine egne design. Blandt andet farvestrålende harlekin-armbånd med diamanter og ædelsten. De får kvinder i alle aldre til at sende længselsfulde blikke mod de topsikrede udstillingsvinduer.

Kundekredsen, herunder kongehuset, er man diskret om. Men det er ingen hemmelighed, at det grønlandske guld til kronprins Frederik og Marys vielsesringe blev afleveret til Flemming Hertz personligt.

Flemming Hertz var formand for Danmarks Guldsmedeforening i 10 år, ligesom han har været formand for Guldsmedefagets Fællesråd. I 21 år var han oldermand for Guldsmedelauget, hvorefter han i 2008 blev udnævnt til æresoldermand. (Ritzau)

Et liv med guld og diamanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce