Et langt og aktivt liv i landbruget


Et langt og aktivt liv i landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Bent Sloth mandag den 5. februar bliver 85 år, kan han se tilbage på et aktivt liv, hvor nye mål løbende blev sat og nået.

Såsom de 13 år, hvor han med faglig indsigt og politisk tæft sad i toppen af Danske Slagterier, heraf de 12 som bestyrelsesformand. Her styrede han branchen gennem store strukturændringer gennem 80'erne og 90'erne med slagterilukninger og fusioner.

Sloth voksede op i Hou ved Hals i Vendsyssel i et landmandshjem med små midler og sparsom skolegang, fordi tyskerne under krigen lagde beslag på skolen.

At han ville være selvstændig landmand, var han ikke i tvivl om. Efter 12 år som bestyrerpar sammen med hustruen Birgitte slog de sig i 1967 ned på egen svinefarm i Agersted ved Dronninglund. Gården drev han i 33 år frem til år 2000.

Som ung mand var han aktiv gymnastikleder, indtil bestyrelsesposter inden for landbruget satte fuld gang i en travl karriere som organisationsmand, blandt andet var han i en årrække formand for Landsudvalget for Svin.

Han var også frontfigur i Landbrugsraadet, hvor han i seks år var vicepræsident og udadtil tegnede svinebranchen i medierne.

Da gården blev solgt, flyttede han og hustruen til Hals ved Limfjorden, hvor de byggede hus og gik ind i lokalsamfundet med krum hals.

Her var han i 14 år formand for det lokale menighedsråd og bidrog til bogen "For folkekirkens skyld" om behovet for reformer i folkekirken.

Sloth er stadig medlem af den lokale kredsbestyrelse i Venstre, og bridge, billard og golf er nogle af de andre interesser, der fortsat er plads til i et aktivt liv, der langtfra sluttede med pensionen. (Ritzau)

Et langt og aktivt liv i landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce