Et af de velkomne mennesker


Et af de velkomne mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagn Knudsen kender stort set alle fynske kloakker fra indersiden

Er der nogen, der kender det fynske kloaknet ned til mindste detalje, er det Vagn Knudsen, der fredag fylder 50 år og samtidig fejrer 25 års jubilæum i et firma, der nu er hans eget.

Han har valgt et job, hvor han kan være sikker på aldrig at blive arbejdsløs og et job, hvor man altid er velkommen, uanset hvilket tidspunkt på døgnet, man dukker op.

Vagn Knudsen er nemlig direktør for FKS A/S, der for tre år siden købte slamsugerfirmaet Slamson. Begge firmaet får nu fælles adresse i Odenses Industrikvarter.

Det var Vagn Knudsens far, Hans Erik Knudsen, der stiftede Fyns Kloak service for 54 år siden, men det var ikke kloakker, Vagn ville have med at gøre, da han gik ud af 9. klasse på Nørre Aaby Kommuneskole.

Hans forældre kendte en landmand i Vestjylland, der kunne tage sig kærligt af knægten, men efter nogle år i landbruget flyttede Vagn Knudsen til sin morfar i Nordjylland.

Morbroren havde en vognmandsforretning, og de store lastbiler tiltrak den unge mand. Som 19-årig fik han lov at køre til Paris, hvor lastbilen skulle manøvreres gennem de smalle gader - uden GPS.

Der var også ture til Spanien og nordpå. Den længste strækning, Vagn Knudsen var ude på, gik fra Danmark med en last rejer til Stockholm. Derfra kørte han med tom vogn til Nordkap, hvor han fik fisk med tilbage til Esbjerg.

- Det var før der var alt det kontrol, så man kunne køre nogle penge hjem, husker han.

Men de lange stræk på de europæiske landeveje blev for kedelige, så 1. januar 1980 nedsatte han sig som selvstændig i Dronninglund. Han startede i samme branche som sin far med en kloakbil med tv-inspektion.

Det var ikke aktuelt for ham at tage til Fyn og arbejde i Fyns Kloak Service, for han havde fundet en pige i Dronninglund, så det passede han bedre at blive der.

Her opbyggede han en god lille forretning, der stadig eksisterer på samme sted, men faren fik ham alligevel lokket til Fyn tre et halvt år senere.

- Og heldigvis ville min kone godt flytte med, siger Vagn Knudsen.

Da var den lille familie forøget med en søn, og de valgte at slå sig med i Båring, hvor de byggede nyt hus og endnu en søn kom til.

Tre år senere byggede de endnu et nyt hus i landsbyen for så senere at erhverve ejendommen Gammelgård ved siden af forsamlingshuset.

Gården blev renoveret fra A til Z, og der blev plads til noget Herefordkvæg og et staldudsalg, som Jette Knudsen tog sig af.

Men efter en halv snes år blev det for meget ved siden af forretningen, og så var der ikke andet for end at bygge et nyt hus.

For to år siden kunne parret flytte ind på Skarøvej i Båring.

Mens Vagn Knudsen er flyttet rundt i Båring, har firmaet ligget på samme adresse i Nørre Aaby.

Da han kom ind i Fyns Kloak Service, var der otte mand i beskæftigelse. Nu er der 70.

Firmaet blev forud for 50 års jubilæet moderniseret, navnet forkortet til FKS og Vagn Knudsen droppede de tunge renoveringsopgaver og de udenlandske aktiviteter.

Slamsugning og tv-inspektion blev nogle af firmaets kerneområder, og slamsugerfirmaet Slamson blev købt.

De to firmaer flytter nu sammen i industrikvarteret i Odense, men der vil stadig være en afdeling i Nørre Aaby, København og tre i Jylland.

En af Vagn Knudsens store fritidsinteresse er jagt. Han er sammen med 11 andre gutter med i et konsortium, der driver jagt i Grevindeskoven ved Wedellsborg Gods, men der går også herreture til Skotland og Polen.

En jagttur til Sydafrika har stået højt på ønskelisten i flere år. Det ønske har hans kone indfriet, og Vagn Knudsen håber at kunne lokke hende med på turen.

Men inden skal der cykles mange kilometer. For flere år siden begyndte Vagn Knudsen at gå i fitnesscenter med tre-fire kammerater. Centeret er om sommeren skiftet ud med træning på en blå og hvid racercykel, og i juli skal han gense Paris. Han er blevet spurgt, om han vil køre med Team Rynkeby til Byernes By.

Han træner to gang om ugen med Rynkebyholdet i Odense og ellers på de vestfynske landeveje, inden de 1238 km. skal tilbagelægges på seks dage i juli.

Reception

6. juni på Tværvejen 15, Nørre Aaby kl. 12-16.

Et af de velkomne mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce