Erhvervsmand med udsigt til Hotel Gitterly fylder 60

Jørgen Glistrup fylder 60. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Erhvervsmand med udsigt til Hotel Gitterly fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigten kunne være mere munter for erhvervsmanden Jørgen Glistrup, der tirsdag den 6. juni fylder 60 år.

Den tidligere administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment blev i marts i Østre Landsret sammen med sin forgænger på posten, Flemming Østergaard, dømt for kursmanipulation af Parkens aktier i 2007 og 2008.

Begge forsøgte at få sagen indbragt for Højesteret, men få dage før Jørgen Glistrups runde dag indløb en uønsket fødselsdagsgave, da Procesbevillingsnævnet i onsdags afviste at lade dem føre sagen for Højesteret.

Dermed skal Jørgen Glistrup afsone en dom på halvandet års fængsel i et åbent fængsel.

Som kommende indsat kommer han dermed i kategori med sin far, politikeren Mogens Glistrup, der i 1980'erne afsonede en dom for skatteunddragelse i Horserød Statsfængsel.

I modsætning til faren - og Parken-kollegaen "Don Ø" - er Jørgen Glistrup ikke meget for at optræde i pressen, og heller ikke farens bornholmske accent har den københavnsk fødte Jørgen arvet.

Før årene som administrerende direktør i Parken fra 2002 til 2008 var Jørgen Glistrup økonomidirektør i Carlsberg, og han har tidligere både været underdirektør i Topdanmark og koncerndirektør i emballagevirksomheden Danapak.

I dag sidder han som medlem af flere bestyrelser - heriblandt Seven C's Rejsebureau og vinfirmaet Premier Cru, hvor han begge steder er bestyrelsesformand.

Stillingen som administrerende direktør i Parken forlod han i 2008, efter at hans og hustruen Gitte Glistrups datter, Annlisa, havde fået konstateret kræft.

Sygdommen kostede i 2010 datteren livet i en alder af bare 18 år. (ritzau)

Erhvervsmand med udsigt til Hotel Gitterly fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce