Erfaren røst i debatten om retssikkerhed fylder 70

Professor Jørn Vestergaard fylder 70 år tirsdag den 30. januar 2018.. (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2018)

Erfaren røst i debatten om retssikkerhed fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor hårdt skal vi straffe unge lovovertrædere, og hvor stramt skal vi lovgive for at bekæmpe terrorisme?

Det er nogle af de spørgsmål, som professor i strafferet Jørn Vestergaard, der tirsdag den 30. januar fylder 70 år, har beskæftiget sig indgående med som forsker og underviser ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.

Vestergaard har i en årrække været en meget anvendt kilde af medierne i den offentlige debat om lovgivning, retssikkerhed og straf. Også emner som bioret og etik har han haft med i den juridiske portefølje.

Jørn Vestergaard har udgivet en række bøger og artikler inden for sit forskningsfelt. Blandt andet et større antal publikationer om strafferetlig beskyttelse af børn og unge, antiterrorlovgivning, europæisk strafferetligt samarbejde, internationale retsopgør og dødshjælp.

Han er leder af en forskningsgruppe om europæisk og international strafferet og er desuden medlem af bestyrelsen for Domstolsstyrelsen.

Den runde fødselsdag vil ikke ændre på hans arbejdsliv.

- Jeg fortsætter i min stilling som professor i strafferet og har ingen aktuelle planer om at trappe ned på mine faglige gøremål, fastslår Vestergaard.

Han er født i Aalborg og blev student fra byens katedralskole i 1966. Otte år senere havde han sin juridiske eksamen i hus.

Karrieren blev indledt som lektor i kriminalret og kriminologi på Den Sociale Højskole, og i 1975 blev Jørn Vestergaard kandidatstipendiat og senere adjunkt, lektor, docent og professor i strafferet ved Københavns Universitet.

Og lyder den flittige jurists levnedsbeskrivelse en anelse tør, så har han siden ungdommen kompenseret ved at være flittig koncertgænger, både til orgelkoncerter i Københavns kirker og på steder som Jazzhus Montmartre og Jazzcup.

Frisk luft samler Jørn Vestergaard sammen med cockerspanielen Samson og på "forholdsvis magelige sommerture" i de norske fjelde eller de schweiziske alper.

Han er gift med den finske sociologiprofessor Margaretha Järvinen. (Ritzau)

Erfaren røst i debatten om retssikkerhed fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce