Endelig får de hinanden

Sweden's Crown Princess Victoria and her fiancÈ Daniel Westling meet the press at the Royal Palace in Stockholm, Sweden, Tuesday Feb. 24, 2009, announcing their engagement. Victoria, 31, is first in line to succeed her father, King Carl XVI Gustaf, to the Swedish throne. She and Westling, a 35-year-old gym owner, became a couple in 2002. The court said Westling would assume the title Prince Daniel, Duke of Vastergotland, after the wedding, which will take place in the early summer of 2010. (AP Photo/ Lief R Jansson, Scanpix) ** SWEDEN OUT **

Endelig får de hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige kan godt forberede sig på at gå i bryllupsekstase. Kronprinsesse Victoria gifter sig med Daniel Westling næste år

Stockholm: Forlovelsesfeberen rasede fra morgenstunden i den svenske hovedstad, Stockholm. Nu sker det endelig, forlød det. Og ganske rigtigt, tirsdag kunne kronprinsesse Victoria proklamere sin forlovelse med kæresten gennem syv år, Daniel Westling.

Parret får dog god tid til at øve sig på brudevalsen, for brylluppet finder først sted næste forår på en endnu ikke fastsat dato.
Kronprinsesse Victorias tilkommende er nu budt velkommen som fuldgyldigt medlem af den kongelige svenske familie.
Kronprinsesse Victorias tilkommende er nu budt velkommen som fuldgyldigt medlem af den kongelige svenske familie.
Foto: Royal Court

Jubel foran slottet

Store dele af den svenske befolkning har længe ment, at det var på tide, at den 31-årige kronprinsesse giftede sig. Derfor var der også jubel blandt de mennesker, der i dag havde taget opstilling foran slottet, Drottingholm, hvor den royale familie bor.

- Det er fantastisk. Endelig, var reaktionen fra Irene Tingström, der var kommet for at deltage i fejringen af den kongelige begivenhed.

I pressen mener man, at Kong Carl Gustafs oprindelige modvilje mod svigersønnen har spillet en rolle i forhold til den sene forlovelse. Den 35-årige Daniel Westling kommer unægtelig fra en mindre blåblodet baggrund end Victoria. Han er vokset op i en ganske almindelig familie i den lille by Ockelbo og er medejer af et fitnesscenter. Han og kronprinsessen mødte da hinanden, da han var hendes personlige træner. Det lader dog til, at kongen nu fuldt ud har accepteret sin svigersøn, der efter brylluppet får titel af prins Daniel, hertug af Västergötland.
Parret har boet sammen på Drottingholm siden 2007, men Victoria og Daniel har ikke tidligere vist sig sammen i officiel sammenhæng. Her er de til et privat bryllup i vennekredsen. Polfoto
Parret har boet sammen på Drottingholm siden 2007, men Victoria og Daniel har ikke tidligere vist sig sammen i officiel sammenhæng. Her er de til et privat bryllup i vennekredsen. Polfoto
Foto: Royal Court

Samtykke med glæde

- Vi har lært Daniel godt at kende i de forgangne år, og vi har set, at han er en ung herre, der arbejder hårdt, og tager livet alvorligt. Jeg har med glæde givet mit samtykke, det er en særlig dag for os, sagde kongen efter annonceringen af forlovelsen.

Det svenske folk lader til at være så begejstret for den populære kronprinsesses kommende bryllup, at de for størstedelens vedkommende ser bort fra Daniel Westlings helt almindelige, borgerlige baggrund. En undersøgelse på svenske tv4?s hjemmeside viste tirsdag, at 84 procent af de adspurgte mener, at det royale par er som skabt for hinanden.

Parret har boet sammen på Drottingholm siden 2007, men Victoria og Daniel har ikke tidligere vist sig sammen i officiel sammenhæng. Og selvom han har haft syv år til at vænne sig til at være i pressens søgelys, så erkender han, at han endnu ikke opfatter det som naturligt. Men nu begynder en ny tid, siger den kommende prins.

Tre gange ja

- Jeg ser med glæde frem mod vores liv, et liv, hvor jeg først og fremmest bliver en støtte for kronprinsessen, sagde han ved dagens pressemøde. Også kronprinsesse Victoria glæder sig til at blive gift. Da Daniel Westling stillede det famøse spørgsmål, blev det ikke bare til et enkelt ja, men til hele tre ja?er, husker kronprinsessen.

- Ved Daniel ved min side, føler jeg mig tryg, sagde hun.

Hele dagen har det strømmet ind med lykønskninger til de nyforlovede, og også i det danske kongehus glæder man sig over det forestående bryllup.

- Kongehuset har modtaget nyheden og glæder sig på parrets vegne, siger kommunikationschef i Kongehuset, Lene Balleby. /ritzau/TT

Endelig får de hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce