En vis mand på økonomi og EU

Tidligere overvismand, professor, dr.polit. Anders Ølgaard er død, 82 år, skriver Politiken onsdag. I mere end 50 år prægede Anders Ølgaard den økonomisk-politiske debat i Danmark, og han havde ry for at kunne formidle viden, indsigt og idéer om økonomi, så enhver kunne forstå det, og på en måde, så det oven i købet blev stærkt underholdende. Og det gjorde han i årevis i radio, tv og kronikker i dagblade. Han begyndte sin karriere ved Københavns Universitet i 1962, da han blev konstitueret som professor i nationaløkonomi. Fire år efter blev han udnævnt til professor. Samme år - i 1966 - blev Anders Ølgaard vismand og dermed medlem af Det Økonomiske Råds formandsskab. Her sad han de næste tre år, og fra 1970 til 1976 var han formand for rådet - overvismand./ritzau/ (Ole Buntzen/Polfoto/arkiv)
Foto: BUNTZEN OLE/POLFOTO

En vis mand på økonomi og EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsfald

Dødsfald

Tidligere overvismand, professor, dr.polit. Anders Ølgaard er død, 82 år.

I mere end 50 år prægede Anders Ølgaard den økonomisk-politiske debat i Danmark, og han havde ry for at kunne formidle viden, indsigt og idéer om økonomi, så enhver kunne forstå det, og på en måde, så det oven i købet blev stærkt underholdende. Og det gjorde han i årevis i radio, tv og kronikker.

Han begyndte sin karriere ved Københavns Universitet i 1962, da han blev konstitueret som professor i nationaløkonomi. Fire år efter blev han udnævnt til professor. Samme år - i 1966 - blev Anders Ølgaard vismand og dermed medlem af Det Økonomiske Råds formandsskab. Her sad han de næste tre år, og fra 1970 til 1976 var han formand for rådet - overvismand.

Han holdt sin sidste forelæsning på universitetet i 1996, men fortsatte i nogle år i bestyrelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvor han var udpeget af finansministeren.

Ølgaard var stærk tilhænger af, at Danmark skulle deltage i det europæiske samarbejde i EF og senere EU. Men han var modstander af indførelsen af en fælles valuta i Europa, som han mente var en chancesejlads. Han lagde heller ikke skjul på, at den danske EU-debat efter hans mening handlede alt for meget om flæskepriser og økonomiske fordele. For ham var de store fordele politiske.

En vis mand på økonomi og EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce