En varm hilsen til søens folk

- Jeg er dybt beæret. Men sådan en pris forpligter også. Nu skal min næste bog jo være endnu bedre end den her, sagde Carsten Jensen med blomster og skulptur i hånden under sin takketale i Forum i København, hvor prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med bogmessen. (Thorkild Amdi/POLFOTO)

En varm hilsen til søens folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Jensen vandt Danske Banks store litteraturpris

Hvad mange, måske de fleste, havde gættet på forhånd, så blev det Carsten Jensen og romanen "Vi, de druknede", der fik flest stemmer af læserne, og dermed modtog Danske Banks store litteraturpris på 300.000 skattefrie kroner.

Historien, eller rettere historierne, fra sømands- og skipperbyen Marstal, er således blevet et sandt folkeligt gennembrud for forfatteren, som ellers tidligere har været mest kendt som en frygtløs og skarp kommentator og debattør.

- Jeg er dybt beæret, men sådan en pris forpligter også. Min næste bog skal jo være endnu bedre, sagde Carsten Jensen. Hvad pengene skal bruges til har han endnu ikke lagt sig fast på, men måske vender nogle af dem tilbage til det Marstal, som er romanens udgangspunkt. I hvert fald har Carsten Jensen et hus i søfartsbyen som kunne trænge til et nyt tag, sagde han.

De to øvrige nominerede, Jens Smærup Sørensen med "Mærkedage" og Pia Tafdrup med "Tarkovskijs heste" må nøjes med 50.000 kr. hver.

34.027 læsere deltog i afstemningen .

En varm hilsen til søens folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce