En tung radikal arv for Hersom

Camilla Hersom skal nu sælge radikale budskaber på Fyn.
Foto: Polfoto.

En tung radikal arv for Hersom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrugerrådets 37-årige formand er klar til at fortsætte den radikale tradition

FYN: 37-årige Camilla Hersom er fuldt ud klar over, at hun har en tung arv at løfte. For nylig blev hun opstillet som Det radikale Venstres folketingskandidat i Middelfartkredsen efter tidligere minister Niels Helveg Petersen.

Siden det radikale parti blev stiftet i 1905, har Middelfartkredsen givet valg til Folketinget, og den nye kandidat er kun den femte i rækken. I mange år var det statsminister Hilmar Baunsgaards kreds, og i de sidste 32 år har det været Niels Helveg Petersens.

- Jo, der er noget at leve op til, siger Camilla Hersom, der siden 2006 har været formand for Forbrugerrådet.

Hun kunne i dag have siddet i Europaparlamentet, da hun var sit parts førstesuppleant, men da Anders Samuelsen kom tilbage til dansk politik, sagde Camilla Hersom nej til at overtage det europæiske parlamentssæde.

- Det passede dårligt med mit familieliv, så jeg overdrog posten til anden- suppleanten, siger Camilla Hersom.

Ofte til Fyn

Hun er klar over, at hun ofte skal til Fyn for at gøre sig kendt, da der skal hentes stemmer fra hele den fynske storkreds:

- I vore dage er det jo hurtigt at komme til Fyn for at deltage i møder, og alligevel kan jeg være hjemme i ordentlig tid, siger den nye folketingskandidat.

Hun er født i København og opvokset i Næstved. Camilla Hersom er cand. scient. pol fra Københavns Universitet i 1999. Indimellem sine studier her har hun læst ved udenlandske universiteter og har bl.a. en mastergrad i filosofi.

Camilla Hersom har været organiseret radikal siden 1992 og har siddet i hovedbestyrelsen siden 2004 og som medlem af forretningsudvalget siden 2006. Hun har tidligere været folketingskandidat i Ringstedkredsen.

Camilla Hersom har været ansat i Finansministeriets administrationspolitiske center og har været ekstern lektor i forvaltning ved Københavns Universitet.

Nu er hun frikøbt til at være formand for Forbrugerrådet i fire timer om ugen, men hun er så engageret i dette arbejde, at det bliver til meget mere.

Praktisk politik

- Formandsposten i Forbrugerrådet er en måde at arbejde politisk på. Ikke partipolitisk, men på forbrugerområdet er der praktiske spørgmål og problemer, der skal behandles og løses, siger Camilla Hersom.

Forbrugerrådet er en paraply-organsation for 30 græsrodsforeninger og organisationer. Rådet har 85.000 personlige medlemmer, og det er dem, der har tegnet abonnement på forbrugerbladet Tænk.

Hun er gift med Carsten Jørgensen, der er konsulent hos Deloitte. Parret har Juliane på fem et halvt og Rosalina på tre år. Familen er bosat i Gentofte.

- Nej, jeg har sådan set ingen fritidsinteresset. Jeg har et lystbetonet arbejde, som engagerer mig - og så flyder arbejde og fritid ud i hinanden, siger Camilla Hersom.

En tung radikal arv for Hersom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce