En stor udfordring


En stor udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fyns nye cheftræner Anders Gerber er ud over fodbold også til hjemkundskab

Han kan godt lide god mad og et glas rødvin. Ja, det med maden er han så bidt af, at det lå lige for at vælge hjemkundskab som linjefag på lærerseminariet.

Så det gjorde han, og selv om han aldrig har stået i et skolekøkken for at lære eleverne at lave sund mad, så har han fået styret sine gryde- og pandelyster, bl.a. ved ind imellem at lave mad til spillerne i Aarhus Fremad.

Men det bliver der ikke noget af, når den 31-årige århusianer Anders Gerber i dag indleder sit nye job som cheftræner i den odenseanske fusionsklub FC Fyn.

I den to-årige kontrakt, han har skrevet med den odenseanske klub, står der nemlig ikke noget om en kokkefunktion, til gengæld står der formentlig, at han skal sørge for, at klubbens ambitioner om oprykning til 1. division opfyldes og næppe så meget andet.

Også det bliver en stor forandring for den læreruddannede århusianer, en uddannelse han aldrig har brugt, der allerede som 16-årig fodboldspiller i århusforstaden Lystrup erkendte, at skulle han blive til noget på fodboldens eliteplan, så måtte han enten blive dommer eller træner.

Han valgte det sidste og kan sin unge alder til trods se tilbage på 15 år med jobbet. De sidste 4 år som cheftræner i Aarhus Fremad har han dog været meget mere end cheftræner. På fuldtidsstillingens visitkort har der nemlig også stået sportschef, kok, materialeforvalter, hyggeonkel og administrationschef.

En arbejdsdag på 12 timer var således ganske normal, og sådan må det være, når den personlige ambition på sigt er at blive træner i Superligaen - og helst med FC Fyn.

Og lange arbejdsdage må han fortsat regne med, for basen flyttes ikke fra kæresten og boligen i Århus. I stedet arrangerer han sig sådan, at han kan overnatte fire nætter i Odense og tre nætter i Århus.

At han nu har forladt trækontoret og banerne ved anlægget på Riisvangen kom som en gedigen og grim overraskelse for ledelsen i Aarhus Fremad.

For Anders Gerber og ledelsen havde tilbage i juni påbegyndt forhandlingerne om en forlængelse af den kontrakt, der havde udløb ved det kommende årsskifte.

Men da Gerber først havde talt med FC Fyn-ledelsen og været i Odense og set sig omkring, var valget ikke så svært. For FC Fyn er et meget spændende projekt, og den jyske træner betragter så afgjort sit kommende job som et attraktivt skridt fremad i karrieren og en stor udfordring.

Og i Aarhus Fremad kunne man ikke matche det fynske tilbud.

- Vi er kede af at miste Anders, som har fyldt meget både sportsligt og socialt. Han har ydet en virkelig stor indsats og aldrig kigget hverken på lønseddel eller timetal, siger således Fremad-direktør Torben Bendixen, der betegner Anders Gerber som meget seriøs, en mand der følger tingene til dørs, fyldt med gode idéer, initiativrig og god til at føre initiativer og idéer ud i livet.

Sagt på en anden måde: Anders Gerber kan ikke erstattes i Aarhus Fremad. Ikke af én mand.

Derfor leder Torben Bendixen efter to måske tre.

En stor udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce