En præst af i dag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En præst af i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst Sanne S. Johansen, Allesø-Næsbyhoved Broby fylder 50 år lørdag

Sognepræst Sanne Stanley Johansen er så småt begyndt at gøre klar til en af årets spændende opgaver og faste traditioner: Tema-ugerne i Næsbyhoved Broby Sognegård.

Her samler hun ugen op til påske 4. klassetrin fra den lokale Spurvelundskole for sammen med elevernes lærere og kunstnerparret Viggo Sommer og Birgit Rastrup fra Hesbjerg Slot at lægge op til den store gudstjeneste palmesøndag. En af opgaverne i ugens løb er at male en række små altertavler.

Også i ugen før jul lægger sognepræsten lokaler til undervisningen af 4. klasserne, og efter de positive reaktioner fra både elever, lærere og forældre er det blevet en snart ti år gammel skik, som der absolut ikke må laves om på.

Temaugerne er blot et af mange eksempler på, hvorledes Sanne Johansen med sine mange ideer og stærke engagement er med til at præge det folkelige liv og hverdagen i sine to sogne.

Når hun lørdag fylder 50 år, kan Sanne S. Johansen se tilbage på otte gode og udfordrende år som præst i Allesø-Næsbyhoved Broby i Odenses nordvestlige del. Det er ikke blot deltagerne i tema-ugerne, der roser hende i høje toner, men også kirkegængerne giver deres præst flotte karakterer.

Hendes prædikener beskrives som velforberedte og indholdsrige og så har hun et fint salmevalg.

"Man går beriget hjem efter Sanne Johansens gudstjenester," lyder det.

Også andre kirkelige handlinger forretter hun til alles tilfredshed.

"Både ved dåb og begravelser får man indtryk af hendes medleven i de berørte familier," siger et medlem af et af menighedsrådene.

Et af Sanne Johansens store aktiver er, at hun har sine øjne og øren åbne for problemstillinger også uden for sognets grænser. Hun har gennem årene hentet mange foredragsholdere til de månedlige lørdagsmøder for at diskutere aktuelle emner som bl.a. Mellemøsten, og så sent som for et par uger siden satte hun Grønland til debat.

På menighedsrådsmedlem Karen Baggers initiativ blev den grønlandske kunstner Rasmus Lyberth inviteret på besøg, og samtidig opfordrede Sanne Johansen fra prædikestolen sin menighed til at samle penge ind til de grønlandske fangerbørn, som bestemt ikke har de bedste forhold at leve under.

Sanne Johansen havde selv et meget farverigt og alsidigt liv med i sin bagage, da hun for otte år flyttede til Fyn til sit første embede ved Allesø og Næsbyhoved-Broby kirker.

Hun er født og opvokset i Hvidovre og var godt 30 år, før hun begyndte at læse teologi i København. I mellemtiden havde hun prøvet sine grænser af som bl.a. journaliststuderende og som rejseleder. Hun boede i tre år på Kreta som guide for et dansk rejseselskab, og i de ialt 12 år, hun boede i Grækenland, nåede hun også at være gift med en græker.

På et tidspunkt drømte hun om at blive journalist. Hun gik på Journalisthøjskolen i Århus, kom i praktik på Berlingske Tidende, men gjorde ikke uddannelsen færdig.

Først i 1990'erne følte Sanne Johansen, at tiden var inde til at slå sig til ro, koncentrere sig om bøgerne og få en uddannelse. Valget faldt på teologien, og i 1999 blev hun kandidat fra Københavns Universitet.

Hun søgte og fik stillingen som sognepræst i Allesø og Næsbyhoved-Broby sogne. Ordinationen foregik i Odense Domkirke i januar 2000, og Sanne Johansen blev indsat den 6. februar samme år ved festgudstjenester i begge kirker.

I oktober 2001, da Sanne Johansen så småt havde fundet sig til rette i sine sogne, giftede hun sig med Niels Jørgen Langkilde, som boede i Næsbyhoved-Broby og var tidligere konservativ folketingsmand og informationschef på TV 2 og Viasat. Langkilde havde i mange år været medlem af menighedsrådet og havde året forinden mistet sin kone. Parret flyttede sammen i præstegården i Næsbyhoved-Broby, men blev skilt for et par år siden, og Langkilde bor nu i København.

Sanne Johansen har to døtre, Anna, som er 20 år og netop flyttet hjemmefra, og Sara på 13 år. Sammen med to hunde og tre katte er Sara med til at sætte liv i præstegården. Hun er en glad og livlig pige, som er meget aktiv under Torben Iversens vinger i H.C. Andersen Paraden i Odense.

Reception

Næsbyhoved-Broby Sognegård, Christian Lehns Vænge 5, Odense N, søndag den 10. februar kl. 12.
Fakta
Sognepræst Sanne Stanley Johansen.

Født den 9. februar 1958 i Hvidovre.

Journalistpraktikant på Berlingske Tidende og elev på Danmarks Journalisthøjskole.

Har boet i Grækenland i en årrække som bl.a. rejseleder.

Teologistudier ved Københavns Universitet 1991-99.

Sognepræst i Allesø-Næsbyhoved Broby siden januar 2000.

Har døtrene Anna på 20 og Sara på 13 år.

En præst af i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce