En ny tilværelse i Nepal


En ny tilværelse i Nepal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKIFT: 30-årige Line Wolf Nielsen fra Odense skal fortælle danskere om vilkårene for fattige og kasteløse i Nepal
Line Wolf Nielsen, der er opvokset i Ubberud ved Odense, forventer med egne ord ikke, at hendes sølle tilstedeværelse i Nepal kan ændre noget stort for den nepalesiske befolkning.

- Slet ikke. Men jeg håber dog, at jeg på et personligt niveau vil opleve, at mit arbejde trods alt vil gøre en forskel i forhold til at gøre opmærksom på, hvordan livet også leves andre steder i verden. Og at dét måske vil være med til at forandre noget i positiv retning.

Udtalelsen faldt et par dage, inden 30-årige Line Wolf Nielsen i søndags satte sig i flyet for at rejse til Nepal, hvor hun for Mellemfolkeligt Samvirke bl.a. skal forsøge at finde de gode, journalistiske historier, som også danske medier kan være interesseret i. Og derved være med til at oplyse om forholdene.

Line Wolf Nielsens mor, Anne Nielsen, og hendes mand, Per Nielsen, er begge lærere på Ubberud Skole, og dér gik Line også. Hun er vokset op sammen med sine yngre søskende i Ubberud - Maria, Anders ogNana.

Men Line har to andre søstre, for hendes far, Niels Wolf, og hans kone, Britta Wolf, der bor i Odenses Åløkkekvarter, har to døtre, og de er også yngre end Line.

Studenterhuen fik Line på Tornbjerg Gymnasium i Odense og var med til 25 års jubilæum sidste år.

- Vi er stadig en del, der har kontakt. Blandt andet er det en fast tradition, at man mødes 2. juledag på Birdy's og Boogies i Odense. Om jeg kommer hjem til jul denne gang, ved jeg ikke.

New York og TV2

Line gik på Danmarks Journalisthøjskole i Århus, hvor hun var færdig i maj 2002, og i sin halvandet års praktiktid var hun på det danske generalkonsulat iNew York - det svarer til en ambassade - og på Dagbladet Børsen. Som uddannet journalist var hun ansat på TV2-udsendelserne "God Morgen Danmark".

- Jeg var blandt andet med til at finde gæster til dagens programmer, lavede for-interview med gæsterne, skrev forslag til studieværts-spørgsmål og skulle sørge for klip, billeder, satellit-link og taxi til gæsterne. Jobbet var alsidigt og spændende, fordi det den ene dag var en politisk debat og ministre, man talte med, og den anden dag to skuespillere, der havde vundet en pris.

En dollar om dagen

En af grundene til, at Line overhovedet ville være journalist var tanken om, at hun ville bruge faget til at komme ud i verden.

- Derfor er opholdet i Nepal en gammel drøm om at kombinere journalistik med det at bo i udlandet. I Nepal lever næsten halvdelen af befolkningen for en enkelt dollar om dagen. En væbnet konflikt gør livet ekstra hårdt for mange mennesker, og jeg har lyst til at se, hvordan tilværelsen også kan være væk fra trygge Danmark.

Line håber at få et bredere perspektiv på tilværelsen ved at opholde sig i Nepal og Asien:

- Faren er nok, at det efterfølgende kan være lidt svært at forstå og acceptere de diskussioner, der finder sted i Danmark, hvor folk forlanger velfærds-goder og offentlig hjælp i et omfang, der er helt anderledes end det, en nepalesisk befolkning har til rådighed. Når det er en daglig kamp at få mad, og når uddannelse ikke er en selvfølge, og sygehjælp ligger timer væk på den anden side af et bjergpas, så værdsætter man nok de danske forhold på en anden, mere ydmyg måde.

Sådan bliver det, når Line Wolf Nielsen om to år eller mere vender tilbage, forudser hun.

Hun har ingen kæreste, mand eller lignende med til Nepal, hvor hun får stillet en bolig tilrådighed.

- Husene har ofte flade tage, der er udnyttet med terrasser og halvtage, så man kan sove ude under dem. Jeg håber, at min bolig også vil give mig den mulighed. Tænk at ligge her i monsum-tiden og kigge på de nattelange tordenbyger, som hænger over Kathmandu-dalen!

Line Wolf Nielsen håber på både en stor faglig udfordring og på en stor personlig oplevelse.

- Jeg regner med, at det bliver to år af mit liv, som jeg som 80-årig kan se tilbage på med stor glæde. Som en tid, der virkelig satte spor, selv om det var hårdt at tage afsked med familie og venner for så lang tid, siger Line Wolf Nielsen, der dog er ked af ikke at skulle opleve fejringen af Odenses store digter H.C. Andersen næste år.

Men hans eventyr og Jens Andersens store biografi er med til Nepal.

- Jeg tror, det bliver H.C. Andersen, jeg hiver frem, hvis jeg sidder og savner Danmark og det, der er dansk, forudser Line Wolf Nielsen.

En ny tilværelse i Nepal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce