En musikalsk komet

Simon Mathew efter showet, hvor det blev klart, at han går direkte i finalen.
Foto: POLFOTO

En musikalsk komet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årige Simon Mathew er velforberedt, når han stiller op i finalen til Melodi Grand Prix

Han spås allerede gode chancer ved det Internationale Melodi Grand Prix, den 24-årige Simon Mathew, der ved den danske semifinale sang "All night long" videre til finalen.

Det er en ung mand med ambitioner, der er vant til rampelyset og de senere år også vant til at komme til tops i de konkurrencer, han har deltaget i.

Han var et forholdsvis ubeskrevet blad, da han i 2005 vandt tv-konkurrencen "Scenen er din", men publikum tog ham til sig fra starten. Han fik 79 af 80 mulige point i de indledende runder, og publikum gav ham maximum point i finalen.

Mathew udgav sin første single "Dreamer" i maj 2005, der blev et solidt radiohit og efterfulgt af hans første album, der kom i efteråret 2005.

Simon Mathew har ikke det musikalske gen fra fremmede. Han er vokset op i det nordjyske i en musikalsk familie, hvor både dans og sang var en del af hverdagen.

Allerede som seks-årig blev den lille Simon sendt til undervisning i gospel og klaverspil. De familiære bånd har fulgt ham. Han dannede gruppen "Mathews", hvor han spiller sammen med to af sine søstre Rebekka og Sabina. Rebekka Mathew har tillige spillet i duoen "Creamy" og Sabina Mathew var med i gruppen "Jampack"s 90'er-hit "love.com".

"Mathews" har været på turné i Australien og Afrika.

For Simon Mathews vedkommende er det blevet til flere end 100 koncerter i ind- og udland.

På den måde blev han så kendt, at TV 2 inviterede ham til at deltage i den massive succes "Vild med Dans".

Han var hjemmefra vant til at danse, men måtte som de øvrige deltagere knokle hårdt for at lære de svære trin.

Mathew blev sammen med sin dansepartner Victoria Franova en af publikums yndlinge.

Parret nåede helt frem til finalen, hvor de dog måtte se sig slået af håndboldspilleren Christina Roslyng og hendes professionelle partner Steen Lund.

Men ved det nyligt sendte juleshow, hvor tidligere sæsoners finaledeltagere dystede, lykkedes det parret at vinde.

Nu er det så Melodi Grand Prix, det gælder, og her er det også seerne, der styrer afstemningen og pointene via sms. Seerne var ikke i tvivl om, at Simon Mathew og "The Dream" skulle videre.

Den afgørende finale sendes fra Forum i Horsens 2. februar, og så vil det vise sig, om den unge nordjyde går videre til Beograd i maj.

Simon Mathew har som så mange andre et ambivalent forhold til melodi grandprix. Da han var mindre, kunne han godt lide at følge udvælgelsen, så kom en periode, hvor det absolut ikke var noget for hans smag, men nu da han er blevet opfordret til at deltage og ligger godt til en vinderchance, er det helt ok igen.

- Jeg blev tilbudt en sang, som stilmæssigt lige var mig, og jeg følte, det var en ære at være med. Jeg er virkelig glad for, at jeg gik videre til finalen, som jeg glæder mig til, sagde han lige efter sejren.

Bag teksten står Jacob Lauenbjerg, Svend Gudiksen og Nis Bøgvad, der alle har solide succeser bag sig.

Nis Bøgvad er den ene halvdel af "Back to Back, der blandt andet blev kendt for "Jonathan" og "En som dig".

Svend Gudiksen er sangskriver og producer og står med sit produktionsselskab bag mange kendingsmelodier til populære tv-serier.

Jacob Lauenbjerg har mange år været fast korsanger ved Melodi Grand Prix, og det var ham, der leverede teksten til det danske Grand Prix-bidrag "Tænder på dig" fra 2005.

Uanset hvordan det går i det videre forløb, er Simon Mathew gennem den kraftige eksponering på tv sikret, at der bliver bred opmærksomhed omkring hans person.

Det skulle gerne smitte af på karrieren og lydhørheden for hans egen musik.

Han er hele tiden i gang med at skrive nyt til et kommende album i sit hjemmestudie på Nørrebro i København.

Uanset om Melodi Grand Prix er blevet ok, er det sin egen musik, han brænder mest for.

En musikalsk komet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce