En lokal ildsjæl

Når Jens Led har tid, kan han lide at arbejde i sit træværksted på bopælen, en landejendom i Mellemhaverne ved Korinth. Han holder også af at restaurere og indbinde gamle bøger, en interesse han dyrker i Bogbinderskolens regi i Ringe.
Foto: Jørgen Outzen

En lokal ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KORINTH: En af lokalområdets aktive ildsjæle, Jens Led, Mellemhaverne 31, i Korinth, fylder 70 år mandag den 23. februar.

Jens Led har i ca. 30 år u ndervist i blandt andet dansk og matematik på Tingagerskolen i Ringe, hvor han også var studievejleder. Desuden har han altid været - og er stadig - en aktiv borger i lokalsamfundet. Han var med til at stifte det folkevalgte lokalråd i Korinth, der blev stiftet allerede i 1983 og var det første på Fyn. Han er født og opvokset på en lille gård ved Ringkøbing i Vestjylland, hvor han var den ældste af fire søskende. Oprindeligt ville han være landmand, men som 15-årig snusede han til litteraturens verden på Askov sløjdskole, hvor eleverne både lærte håndens og åndens arbejde.

Efter et højskoleophold i Kerteminde som 21-årig underviste han på en efterskole i to år. Siden kom han på seminariet, først i Jelling og så i Skårup, hvor han blev gift med sin hustru Birgit i 1967. En tid var de begge lærere i Skårup, så underviste Jens Led på Bernstorffsminde Efterskole i et par år. Derefter blev han ansat på Tingagerskolen i Ringe.

I alle årene har han - sammen med andre frivillige - leveret en solid indsats for at skaffe borgerne medindflydelse på, hvad der skete i lokalområdet. Blandt andet har han været med i styregruppen for de grupper under Lokalrådet i Korinth og Vester Hæsinge, som i flere år arbejdet intensivt med lokale udviklingsplaner på både erhvervs- bosætnings-, kulturområdet og børne-ungeområdet.

Jens Led er uden tvivl en af de primusmotorer, der har været med til at udvirke, at Korinth blev kåret til årets landsby i 2005.

Desuden har han siddet i Fynslands bestyrelse, siden starten i januar 2005. Fynsland er en paraplyorganisation for samtlige 22 lokalråd i Faaborg-Midtfyn kommune.

En lokal ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce