En ildsjæl i højskolen


En ildsjæl i højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 90

Edith Bukh, Tyrebakken 5, Kerteminde, fylder 90 år i dag.

Edith Bukh stod gennem mere end 25 år sammen med sin mand, Folmer Bukh, i spidsen for Husflidhøjskolen i Kerteminde. Det var en rig tid såvel for den landskendte og højt anerkendte skole, som for dem.

I nært samarbejde med Dansk Husflidselskab udviklede skolen sig, og i 1980 kom håndarbejdsseminariet til.

Under deres dygtige ledelse, dynamisk og stilfærdigt på samme tid, blev det store skolekompleks til det, der i dag knejser på bakken i Kertemindes nordlige udkant - dog i anden funktion end som højskole.

Edith Bukh begyndte sit rige og inspirerende virke som underviser på Sjælland. Hun flyttede til Ryslinge, hvor hun fortsatte med at undervise, og her traf hun også sin senere mand og trofaste følgesvend, Folmer Bukh.

Parret flyttede i 1952 til Kerteminde og blev ansat på højskolen. Edith Bukh gik straks i gang med sin undervisning med beklædningssyning som hovedfag. Og da Folmer Bukh i 1962 blev højskolens forstander, stod hun trofast ved hans side i arbejdet udadtil med at støtte og styrke husflidens hjerteslag, som det er blevet udtrykt.

Utallige elever og venner har gennem årene lært hende at kende som en sjælden livsklog samtalepartner, der selv er rodfæstet i et grundtvigsk livssyn, men altid åben over for andre og parat til at lytte.

Folmer Bukh trak sig til tilbage som forstander i 1987, og han og Edith har siden haft et rigt og aktivt otium i Kerteminde. Parret kunne i 2005 fejre guldbryllup, og den nu 90-årige Edith Bukh og fem år yngre Folmer Bukh plejer flittigt en bred berøringskreds, og er engageret i både det nære liv og den store verden.

En ildsjæl i højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce