En fynbo vender hjem

Merete Eldrup vender hjem til Odense for - som sin far - at blive direktør. Polfoto

En fynbo vender hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 44-årige Merete Eldrup bliver ny chef på Kvægtorvet

Det er en ægte odenseaner, der nu som ny chef på TV 2 skal søge at få styr på de mange bolde, som Per Mikael Jensen sendte i luften i sin korte tid i direktørstolen.

Merete Helene Eldrup er 44 år og har de seneste ti år været direktør i JP/Politikens Hus. Hun er gift med den 58-årige administrerende direktør i Dong A/S Anders Eldrup. Parret bor på C.F. Richs vej 58 på Frederiksberg og har en datter på 11 og en søn på ni år. Merete Eldrup har desuden en datter på 18 og en søn på 21 år fra et tidligere ægteskab, og er altså mor til fire.

Merete Eldrup er født i Odense, hvor hendes far, Kay L. Jørgensen, i mange år var leder på A/S Haustrup Fabrikker, og i årene 1971-85 var direktør på den store Odense-virksomhed.

Kay Jørgensen er i dag 77 år. Han bor i Sadolinsgade i Odense, og det var en meget stolt far, der i går fik nyheden om sin datters udnævnelse til topstillingen i Odense. Foruden Merete har han en anden datter og en søn.

Merete Eldrup havde sin skoletid i Odense, og rejste efter sin studentereksamen - i øvrigt samme årgang som TV 2's økonomidirektør Anders Kronborg - til København for at læse på Københavns Universitet. Her blev hun cand.polit. i 1988, og fik ansættelse som fuldmægtig i Finansministeriet.

Ministersekretær

Næste trin på stigen blev stillingen som ministersekretær. Som sådan var hun Henning Dyremoses højrehånd i to år frem til 1993, da hun blev hentet over i Erhvervsministeriet som sekretariatschef for Mimi Jacobsen. I øvrigt var Anders Eldrup departementschef i Finansministeriet, mens hun var ministersekretær, og de to blev gift i 1994.

Også hos Mimi i Erhvervsministeriet blev Merete Eldrup i pladsen i to år, og den samme præcision brugte hun i Energistyrelsen som vicedirektør. Hermed er vi nået frem til 1997, da hun for første gang får nærkontakt med medieverdenen. Det er som direktør i JP/Politikens Hus, hvor hun var været siden.

Merete Eldrup lader forstå, at hun vil forlade Rådhuspladsen så snart som muligt for at begynde på TV 2. Noget direktørkontor står der imidlertid ikke klar på Kvægtorvet i Odense.

Det nåede hendes forgænger, Per Mikael Jensen, at nedlægge for i stedet at placere sig ved et enkelt skrivebord i en sidefløj til midtergangen under navneskiltet: "lidt af hvert".

OB-kærligheden

Som mediechef i Odense kan Merete Eldrup få en livslang kærlighed til OB til at blomstre. Hun var som ung ak- tiv på OB's pigefodboldhold og har holdt kontakten ved lige.

- Hver weekend er hun klistret til skærmen, når OB spiller, og hun har også lokket børnene til at følge de fynske fodboldspillere, fortæller hendes mand, Anders Eldrup, til Stiftstidende.

En fynbo vender hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce