En fighter fylder 70

Boksningen har styret Knud Poulsens liv, siden han tog handskerne på første gang i 1954.
Foto: Peter Leth-Larsen

En fighter fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Poulsen bliver aldrig træt af at kæmpe for boksesportens eksistens

Han er helt uimodståelig med sin stadige og hurtige talestrøm, bokseren Knud Poulsen, og derfor har han også undtagelsesvis fået lov til at bestemme overskriften.

Den var han parat med, allerede da telefonen ringede for at aftale et fødselsdagsinterview. Knud Poulsen fylder 70 år mandag og fejres i den anledning i den klub, han var med til at starte, og som han har været identisk med gennem mere end 40 år.

Han indrømmer, at det er klubben, der har styret hans liv fra den dag i 1964, han besluttede at bryde ud af Olympia og stifte B.K. Ringen.

Han har aldrig været formand, men styret klubben fra sekretærposten, der er akkurat så magtfuld, som Knud Poulsen gør den til.

At han er en fighter er der ingen tvivl om. Selv om Knud Poulsen fylder 70 år, er han stadig lige aktiv, og der er virkelig også noget at kæmpe for i disse år.

Han har siden klubbens udflytning til Tornbjerg Skole sidste år rendt politikerne på dørene for at få lokaler nærmere centrum.

Hidtil uden held, men han lægger ikke skjul på, at den største fødselsdagsgave for ham vil være, at rådmanden dukker op med nye lokaler.

- Men det er som om, der står OB på det hele, konstaterer han tørt.

Klubben fostrer måske ikke nogen verdensmester, men den har gennem årene være med til at afrettet adskillig hundrede unge mennesker. Men de unge siver nu fra klubben, fordi den ligger for langt fra centrum og busforbindelserne er umulige.

Sidste år havde klubben 150 medlemmer. Tallet er nu skrumpet til ca. 50.

I B.K. Ringen er respekt og disciplin i højsædet. På en hård men især kærlig måde, og klubben har tid til at tage sig af de unge, og arbejde med de unge vil Knud Poulsen blive ved med så længe han kan.

Han er født i Odense og kom efter skoletiden ud at sejle med skoleskibet "Georg Stage" i 1953. Derefter blev han dæksdreng på en skonnert, men isen lå tyk i sunde og bælter i foråret 1954, så Knud tog med skibskokken hjem til Lolland for at vente på bedre vejrlig.

Her blev han en måned, indtil der var en læreplads som gørtler hjemme i Odense.

Den gang gik man på teknisk skole om aftenen, og her hørte den unge Knud om en klub for vægtløftere. Det kunne han godt tænke sig, men da han dukkede op, viste det sig at være en bokseklub.

Han blev så bjergtaget af boksningen, at han meldte sig i Korslække Bokseklub, hvor han nåede at få 13 amatørkampe, inden den lukkede i 1955.

Herefter boksede han i Olympia, hvor det blev til 87 kampe med tre danske mesterskaber og en andenplads i nordiske mesterskaber iblandt.

- Ja, jeg fik også otte fynske mesterskaber, men det var uden kamp, fordi der ikke var modstandere, men jeg skulle holde vægten, fortæller han.

Han boksede i mellemvægt fra 71-75 kg.

- Senere er der jo nok kommet en halv snes kilo til, vurderer han.

Også hjemmet i Ærøgade er præget af boksningen. I kælderen har Knud Poulsen hvad han selv bedømmer som Danmarks største samling af professionelle boksebilleder med autografer, boksebøger og scrapbøger.

Nogle af klenodierne er en scrapbog af 1927 med europamesteren Knud Larsens udklip samt billeder med autograf af en af verdens største boksere, der både har heddet Cassius Clay og Muhammed Ali. Knud Poulsen har selvfølgelig dem begge.

Men ingen af hans børn er interesserede i samlingen. De har truet med at brænde den af i haven, så deres far har sørget for at sikre samlingen via stadsarkivet.

Da Knud Poulsen stoppede amatørkarrieren i 1963 fik han et tilbud fra Mogens Palle om at blive professionel, men det var alt for besværligt for en fynbo. Han måtte ikke træne med amatørene i sin klub, og han skulle opholde sig i København 14 dage forud for et stævne, og så mange penge var der ikke i boksning dengang, at det kunne lade sig gøre.

Men han har ikke glemt Mogens Palle. 10 gange har han indstillet boksepromotoren til ridderkorset og lige spå mange gange er der kommet afslag.

Boksesporten er åbenbart ikke i høj kurs ved hoffet.

Men det gør ikke så meget lokalt, for her er Knud Poulsen selv en respekteret og skattet sekretær i B.K. Ringen, der har om ikke slået ham til ridder så dog udnævnt ham til æresmedlem.

Åbent hus i bokselokalet, Niels Bohrs Allé 210, Odense SØ mandag kl. 15-18.

En fighter fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce