En fast bank-forbindelse


En fast bank-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 ÅR: Gunnar Carlsen i Bovense ved Nyborg har snart haft det samme pengeinstitut i 80 år
Gunnar Carlsen har aldrig fundet anledning til at skifte pengeinstitut, og forbindelsen har været ubrudt i næsten 80 år.

I denne uge fyldte Gunnar Carlsen, der står som medhjælper i vejviseren, selv 80 år, og han fik sin første bankbog i dåbsgave i december 1924. Indskuddet var 10,33 kroner, og da den blev opsagt i september i 1945, var beløbet 786,20 kroner.

- Jeg kom vist første gang i banken i 1931, da jeg var syv år, og jeg er altid blevet godt modtaget, og selv om andre banker nogle gange har fristet med højere rente, har jeg holdt fast, fortæller Gunnar Carlsen, der bor ved vandet i nærheden af Bovense nord for Nyborg.

Han fortæller, at den personlige kontakt med medarbejderne i banken altid har været god, og at det er medvirkende til, at han ikke har skiftet.

Har næsten lånt

I dag hedder pengeinstituttet BG Bank, og Gunnars afdeling ligger i Nyborg. Sin første bankbog fik han i Landbo Sparekassen for Fyn, som siden har skiftet navn en del gange i perioden mellem 1924 og 2004. Navner BGBank kom efter fusionen mellem Bikuben og Girobank i 1996, og i 2000 blev banken en del af Danske Bank-koncernen, men den beholdt BG Bank-navnet.

Gunnar Carlsen har aldrig lånt penge i banken.

- Den er vel nærmest et sted, hvor man har ens pengekasse. Jeg har ikke gjort brug af at låne. Jo, jeg har optaget nogle lån for at kunne være sikker på at kunne betale, hvis huset pludselig skulle have et nyt tag. Men det har ikke været aktuelt at låne, fortæller ungkarlen Gunnar Carlsen.

Han fik et par flasker af BGBank, da han fyldte rundt. Og så fik han besøg af sin søster fra København, og sammen med et par andre var de til ålegilde på Central Cafeen i Nyborgs Nørregade.

- Jeg havde ellers aflyst, fordi jeg også skulle i banken den dag, fortæller Gunnar Carlsen, der har et lyst og muntert sind.

Gennem livet har han arbejdet med meget forskelligt.

- Jo, jeg har været medhjælper. Jeg har lavet alt muligt. Taget hvad dre kom og har næsten aldrig været arbejdsløs. Hjulpet til, hvor der var behov. Været husbondafløser og sådan, fortæller han.

I løbet af samtalen bliver det klart, at Gunnar Carlsen også har været selvstændig. I flere end 30 år har han haft en mini-maskinstation og anlagt og plejet haver.

- Ja, pludselig ekspanderede parcelbyggeriet, og da anlagde jeg mange haver. Og jeg arbejder stadig. Bare ikke så meget. Men jeg frisk nok alderen taget i betragtning. Jeg er jo en blandingsrace. Halv fynbo og halv jyde.

Gunnar Carlsen har det med egne ord godt.

- Jeg er opvokset i 1930'erne, og under Besættelsen var der heller ikke meget at gøre godt med. Det varede vel 10 år, inden alt kom på højkant. Så lærer man at sætte pris på tilværelsen i det hele taget.

Kontakt med kvinder

Selv om Gunnar Carlsen er ungkarl, har han ikke ligget på den lade side:

- Nej, det kan man ikke sige, men man skal jo finde den rette, og ingen af dem, jeg fik fat i, ville være her.

Han bor ved skov og strand. Fra køkkenet i barndomshjemmet, som han overtog efter sin mor for cirka 20 år siden, kan han se til Kalundborg, når der ikke er blade på træerne, men skoven dækker for udsynet til den faste forbindelse.

- Det gør ingenting, for det er et moderne skafot. Men mange bruger den, selv om det ikke er blevet billigere at krydse Storebælt, konstaterer Gunnar Carlsen i telefonen fra landejendommen.

En fast bank-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce