En dreng og embedsmand

Christel Dalgaard, Odense, fylder 80 år onsdag. (Arkivfoto).

En dreng og embedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Han var i årene 1975-94 afholdt og respekteret som en knalddygtig direktør i Odense Kommunes 2. afdeling, og han var samtidig en glad dreng, som stortrivedes i glade venner lag og sjældent forsømte OB's kampe på stadion.

Christel Dalgaard er efter sin pensionering i 1994 blevet boende på Henrik Hertz Vej 30 i Odense, og det er her han kan fejre sin 80 års fødselsdag på onsdag. En del tid tilbringes gerne i hans og fru Puks sommerhus i Jørgensø ved Otterup og gerne i selskab med de tre børn og syv børnebørn.

Christel Dalgaard er sønderjyde og vokset op i København, hvor han i 1952 som kun 23-årig tog juridisk embedseksamen. Efter nogle år i Boligministeriet og som sagførerfuldmægtig blev han i 1959 ansat ved Odense Kommune.

Første titel var kontorchef, men han steg i graderne til sekretariatschef i 1964, administrationschef i 1968 for så endelig at slutte højt på stigen som direktør ved 2. afdeling på Slottet i 1975.

Her regerede Dalgaard i næsten 20 år og havde det øverste ansvar for bl.a. byplanlægning, byggesager, veje, parker og kloakker i den fynske hovedstad.

Kærligheden til OB

Han var den udadvendte embedsmand, som satte sit tydelige aftryk i bl.a. Odenses sportsliv. I sine unge år i København havde han spillet fodbold i AB, og efter at være blevet fynbo tog han støvlerne med ud i Ådalen til OB. Han kom helt naturligt med i klubbens ledelse og var en tid næstformand.

Da støvlerne blev lagt på hylden, kastede han sig over bordtennis og tennis for at få den nødvendige motion og den efterfølgende sociale sammenkomst. Han forblev dog tro mod OB, og de kampe, han har forsømt på stadion, kan tælles på én hånd.

En dreng og embedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce