En af verdens 100 vigtigste


En af verdens 100 vigtigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Bjørn Lomborg tager snart hul på endnu et travlt kapitel i sine omdiskuterede livtag med verdens miljøproblemer

SIGNAVNET Bjørn Lomborg i en hvilken som helst kreds - og straks er debatten i gang.

Er han den forfriskende danske internationalist i miljødebatten respekteret kloden over? Eller er han den statistiske fusentast med uvidenskabelige bøger, der sables ned af især hjemlige kritikere?

Verdenshav eller andedam?

Bjørn Lomborg, der i dag fylder 40 år, er stort set ligeglad, for han ved, at han har ret med verdens sande tilstand.

Vi kan ikke klare det hele, men må prioritere for at få mest miljø for pengene.

DETFÅR han også, når han markerer sin 40 års dag - på en strand i Mexico. Hvor der er varmt nok om dagen til at svømme og solbade, men så afskyelig koldt om aftenen på det radiatorfrie hotel, at den traditionelle t-shirt, han altid optræder i, meget mod Lomborgs vaner må suppleres med mere uldne ting.

Nu er miljøskeptisisten altså på ferie, men hvor har vi ham ellers henne?

UNDERBULDER og brag udnævnte VK-regeringen ham til direktør for det nyetablerede Institut for Miljøvurdering, han selv havde inspireret til, men som han efter kun godt to år forlod i sommer for igen at kunne fordybe sig i arbejdet som lektor på Aarhus Universitet.

Og dette job sagde han for få uger siden også fra sig til fratrædelse med januars udgang.

Hvorfor? Når man har hele verden som sit virkefelt og skal forkynde budskabet fra den højtprofilerede konference Copenhagen Concensus med gæsteforelæsninger, foredrag, interviews og nye konferencer, kan man - pendling eller ej - ikke nå også at tage sig af de obligatoriske ting i Århus.

Som f.eks. de studerende. På sit Mexico-trip skal han også på den bærbare pc lige klare at rette 17 eksamensopgaver i udvidet statistik.

MENVI beholder Lomborg herhjemme - med forstat hovedbase i strøglejligheden på Frederiksberggade - for jeg er jo mest dansk, som han siger.

Lomborg blev faderløs som halvandetårig, så det var opvæksten hos den læreruddannede og alternativt agerende og tænkende mor, der gav ham selvstændighed og engagement med klare udmeldinger - også om at han er bøsse.

KORTEFTER studentereksamen i Aalborg, stak han til USA, hvor hans eminente beherskelse af amerikansk blev grundlagt.

Og så blev han den energiske statistik-studerende herhjemme med påfølgende lektorat og med et ry som den, der ikke ændrer på resultaterne, for at de skal passe til konklusionerne.

FAMILIENS KONSENSUS har altid været vegetarernes. Den er Bjørn Lomborg trofast imod. Det er han også mod det iltalienske køkken. Så i dag står den - som i de fleste af årets andre 365 dage - sikkert på pizza med tomater, parmesan og rucola, når han sammen med sin tyske kæreste markerer den runde dag - i bevidstheden om, at han ifølge det amerikanske Time Magazine er med på listen over 100 af verdens mest betydningsfulde mennesker.

Foto: Kim Rune

En af verdens 100 vigtigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce