Elming - en NFL-nørd

Claus Elming her som vært på Tv2s underholdningsprogram "Vild med dans".
Foto: Kim Agersten/POLFOTO.

Elming - en NFL-nørd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værten i TV 2's "Vild med dans" lever og ånder med amerikansk football

Når Claus Elming i aften sammen med Andrea Elisabeth Rudolph byder op til "Vild med dans", vil godt en million danskere kikke med på TV 2's underholdningsprogram.

Den 39-årige Elming var også vært på programmet i fjor, og gjorde det efter TV 2's mening så godt, at han er genvalgt til denne runde af det populære program.

Værtsrollen kan fint passes ind i hans daglige arbejde som studievært på TV 2 Sport, selv om der lige skal flyttes et par brikker i vagtplanen, når "Vild med dans" skal optages og sendes.

Claus Elming er født og opvokset i Herning, hvilket hans accent er et klart bevis på. Han er uddannet journalist, og har siden 1999 arbejdet for TV 2, både på hovedkanalen og på TV 2 Zulu og nu senest på TV 2 Sport.

På alle kanaler har han kunnet boltre sig med det, der er hans halve liv: Amerikansk football.

"Væk Claus af den dybeste nattesøvn og han kan opremse samtlige topspillere i NFL - den amerikanske football-liga," siger en kollega drilsk men også rammende om hans lidenskab.

Den blev grundlagt i Elmings unge år, da han var i Minnesota som udvekslingsstudent. Han blev hurtig bidt af den meget populære sportsgren, og nåede også at blive en habil spiller.

Vel hjemme i Danmark stiftede han sammen med en håndfuld interesserede spillere en lokal footballklub, Herning Hawks, som han bl.a. nåede at vinde et dansk mesterskab med.

Senere flyttede han til Århus for at læse på universitetet, og han var her med til at sparke Århus Tigers i gang. Han vandt fire danske mesterskaber med holdet og var i 1998 med til at vinde Euro Cup med tigrene fra Århus.

Han har også spillet for Fredericia Jets, og da han fik fast job som NFL-kommentator på TV 2 Zulu, brugte han sin fritid som træner for Avedøre Monarch, og var med til at gøre dem til mestre to år. I 2006 blev han optaget i Danish American Football Federations Hall of Fame som anerkendelse for sin store indsats for amerikansk football.

I sine mange år som kommentator fra NFL-kampene på TV 2 Zulu har Claus Elming tilbragt mangen en nattetime i studiet sammen med Jimmy Bøjgaard. Trods tidsforskellen skulle den lille tapre skare af danske football-fans ikke snydes for live-transmission, når stjernerne med milliongagerne dyster om at nå Super Bowl. Claus Elming kan stolt fortælle, at han har fulgt og dækket hele 10 Super Bowls for danskerne. Den ene for TV 3 og de ni for TV 2.

Den flittige sportsjournalist har også skrevet to bøger om football, og vil ikke udelukke, at der måske skal skrives flere.

Foreløbig løber han stærkt nok med "Vild med dans" og de faste vagter på TV 2 Sport.

Elming - en NFL-nørd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce