Ellemanns

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (billedet) fra Venstre er blandt de nyoptagne navne til den nye udgave af Kraks Blå Bog. Årets udgave af Kraks Blå Bog kan både fejre 100 års jubilæum og et rekord antal biografier, nemlig 8.127, skriver berlingske.dk torsdag. Af de 280 nyoptagne navne er over en tredjedel kvinder, deriblandt medlem af Folketinget Ida Auken (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø). Dan Jørgensen, Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget er også blandt de nyoptagne navne. Derudover er der også opslag om den tidligere supermodel og cand. psyk. Renée Toft Simonsen og filminstruktøren Kathrine Windfeld. Bogen udkommer fredag. (Tariq Mikkel Khan/POLFOTO/Arkiv)
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO

Ellemanns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lynkarriere Portræt

Karen Ellemann ville ikke føre familiens traditioner videre. Hun fylder nu 40 år - som minister

Hendes farfar, Jens Peter Jensen, var 42 år, da han i 1964 kom i Folketinget.

Farmand, Uffe Ellemann-Jensen, fulgte trop i 1977, da han var 36 år.

Og ved novembervalget i 2007 nåede tredje generation i det kendte Venstre-dynasti gennem vælgernes nåleøje.

Det var Karen Ellemann. Enlig mor, folkeskolelærer og byrådsmedlem i Rudersdal Kommune.

I dag, kun godt 20 måneder efter, er hun indenrigs- og socialminister. Hun blev medlem af regeringen i april efter en lynkarriere, hvor hun har overhalet en række mere rutinerede partifæller.

Karen Ellemann, som onsdag fylder 40 år, er historien om ministeren, der ikke ville være politiker.

Som barn hadede hun, når hun skulle konkurrere med en stak aviser om opmærksomheden hos sin far, udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Hun skulle i hvert fald aldrig være politiker.

Samfunds-engagementet var imidlertid til stede, og hun var aktiv i elevrådet og skrev i skolebladet. Da hun senere blev gift med en grafiker fra Armenien og mor til en søn og datter, påtog hun sig en plads i bestyrelsen for børnenes institution.

Undervejs gik en broget karriere, hvor hun blandt andet var Spies-guide på Mallorca, konsulent på radio The Voice, chef på Brinkmann Kommunikation, daglig leder på Dagmar Teatret og leder af modelbureauet Scandinavian Models.

Alt sammen langt væk fra den politiske verden, selv om i al stilhed meldte sig ind i sin far og farfars parti, da hun var 32 år.

I 2004 var hun blevet merit lærer og fik job på Rungsted Skole. Det var her blandt sine elever, hun en dag blev ringet op af Rudersdals borgmester, Erik Fabrin, som spurgte, om ikke hun ville stille op til kommunalbestyrelsen i Søllerød.

- Det var som en jagthund, der havde fået fært, har hun senere fortalt.

Hun fik et flot valg med 1501 personlige stemmer og kom i Rudersdal kommunalbestyrelse. Herfra gik vejen i november 2007 til Folketinget og her mødte hun op med sin egen lille ønskeseddel. Den sagde emner som familie, sundhed, uddannelse og børn.

Da de politiske poster var fordelt, blev hun bl.a. ordfører for integration- og familiepolitik, og det blev springbræt til posten som indenrigs- og socialminister.

Fra sit private liv kender Karen Ellemann den modernes families udfordringer. Hun er fraskilt og delemor til en dreng og en datter. Sammen med sin kæreste er hun ved at restaurere et gammelt hus, som skal være ramme om familiens sammenbragte fire børn.

Hun insisterer også på at have hul i ministerkalenderen til samvær med familien. Lidt tid er reserveret hende selv, og den går til en løbetur og den daglige svømmetur uanset årstid.

Ellemanns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce