Elitesvømmer


Elitesvømmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

og robotforsker Portræt

Den tidligere danske mester Anders Billesø Beck arbejder som forsker med robotter i Odense

Tidligere elitesvømmer Anders Billesø Beck er gået på land, og har sat skub i sin erhvervskarriere.

Den 27-årige civilingeniør er i sommer begyndt som erhvervs-ph.d. ved Center for Robotteknologi i Odense.

Det har til huse i Forskerparken i byens sydlige udkant, og er et summende, sprudlende og ekspanderende forsknings- og uddannelsescenter, hvor viden, erfaring og nye ideer går hånd i hånd.

Anders Billesø Beck har fået en klar defineret opgave for de kommende tre år. Han skal designe mobile robotters situationsforståelse, så robotterne lærer at løse problemstillinger i varierende situationer.

Robotterne vil til eksempel få indkodet færdselsloven eller et sæt regler for, hvordan man færdes på gangarealer - afhængigt af, om der er mennesker på gangen eller ej.

- Målet er at skabe et værktøj til at gøre mobile robotter robuste og stabile nok til at komme ud fra vore laboratorier og udføre opgaver på eksempelvis arbejdspladser og plejecentre, siger Anders Billesø Beck.

Den unge robotekspert er netop blevet færdig som civilingeniør i elektronik, automation og styring. Han tog sin eksamen fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) i Lyngby. Han har stadig en livline fra Odense til DTU og skal bl.a. tilbringe en dag om ugen i Lyngby.

Anders Billesø Beck er født og opvokset i Haderslev. Her var han fra barnsben aktiv svømmer, og Team Danmark fik lokket det sønderjyske talent til Farum, hvor han kunne udvikle sig i bassinet og samtidig tage sit sidste gymnasieår.

Han har optrådt for det danske svømmelandshold ved både EM og ved VM. Han har haft den danske rekord i 50 meter butterfly i to år, og været repræsentant for landsholdsvømmerne i seks år.

Undervejs i karrieren måtte han trækkes med en træls skulderskade. Med gode fysioterapeuters hjælp kunne han holde den skak, men i 2005 måtte han sige stop.

De senere år har den gamle mester været træner i Farum, og han kan med stolthed fortælle, at klubben gør det rigtigt godt og bl.a. har leveret 5 af de 16 svømmere, der deltog i det seneste EM for juniorer.

Da han fik chancen for at arbejde med robotter i Odense, sagde Anders Billesø Beck farvel til Farum og Nordsjælland efter ni år. Han har bosat sig i Fredericia sammen med sin kone, Tanja, som er sygeplejerske på Kolding Sygehus.

Parret har sønnen Frederik på 14 måneder, og han optager så rigeligt den fritid, som farmand tidligere brugte på sin svømning.

Elitesvømmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce