Eksborgmester kæmper stadig for grønne byer

Tidl. borgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard, fylder 60 år fredag d. 9 juni. Foto: Morten Germund/Scanpix

Eksborgmester kæmper stadig for grønne byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 9. juni fylder Bo Asmus Kjeldgaard 60 år. Han står bag de populære københavnske havnebade, de såkaldte supercykelstier og de omstridte fixerum på Vesterbro.

Men den tidligere SF-borgmesters politiske karriere stoppede brat i 2011 med en sag om bopælssvindel, som han dog senere blev frifundet for.   Den pludselige exit fra Københavns Rådhus, hvor fødselaren ellers havde siddet som borgmester i fire forvaltninger gennem 13 år, åbnede dørene for et nyt arbejdsliv, hvor han fortsat og i endnu højere grad kan dyrke sin passion for byplanlægning og bæredygtige løsninger.

I 2014 stiftede han Greenovation, der i dag arrangerer studieture og undervisning i København til udenlandske delegationer.

Samme år var han med til at starte firmaet AquaGreen, der har opfundet en maskine, der kan lave spildevandsslam om til energi og gødning.

Og senest har han været medstifter af Sustainable Platform, der rådgiver andre lande og byer om grønne løsninger.

- Man holder ikke op med at være miljøengageret, bare fordi man ikke længere er borgmester, lyder det fra Asmus Kjeldgaard.

Selv om byen er en stor del af Asmus Kjeldgaards liv, er han født langt fra hovedstaden i den vestjyske by Hjerm. Som ung flyttede han til Aarhus, hvor han læste statskundskab.

I dag er han bosat på Frederiksberg, men den runde fødselsdag skal fejres på Amager med venner og familie til lyden af Beatles-toner. (ritzau)

Eksborgmester kæmper stadig for grønne byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce