Eks-ministeren


Eks-ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

med tørklædet Portræt

Elsebeth Gerner Nielsen er i dag rektor i Kolding. I dag fylder hun 50 år

De Radikales folketingsgruppe oplevede i årene 2007-2008 en faneflugt, som partiet gerne havde været foruden.

Nogle medlemmer meldte sig ud af partiet og gik egne veje, andre søgte helt væk fra politik.

Én af dem var Elsebeth Gerner Nielsen. For præcis et år siden fik hun et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Designskolen Kolding tilbød hende jobbet som rektor, og da hun i forvejen boede i byen med mand og fire børn, var valget ikke svært.

Hun fik chancen for at slippe for den interne ballade i det kuldsejlede parti, kunne vinke farvel til en pendlertilværelse mellem Kolding og København og som sidegenvinst kunne hun følge sit yngste barn i skole.

Dét var for stor en fristelse, selv om hun havde haft 13 gode og udfordrende år i Folketinget, og været kulturminister i Poul Nyrup Rasmussens regering 1998-2001.

Elsebeth Gerner Nielsen fylder i dag 50 år, og kan glæde sig over at stortrives både hjemme hos familien og som leder af den blomstrende Designskole Kolding.

Geografisk har den tidligere minister efterhånden været landet rundt. Hun er gårdmandsdatter fra Frederikshavn, og har bevaret en charmerende flig af sit vendelbomål. Hun boede i Odense i en årrække bl.a. for at læse socialvidenskab ved universitetet og senere være projektleder på kulturcentret Bolbro Brugerhus.

En tid boede hun på Falster, da hun arbejdede for Storstrøms Amt, og de senere år har bopælen heddet Kolding, hvor hun også var opstillet og valgt til Folketinget.

Gennem sine 13 år i Folketinget havde Elsebeth Gerner Nielsen miljø, kultur, sundhed og integration som sine favoritområder. Hun var i tre år formand for den danske Brundtland-kampagne, for Miljøministeriets "Grønne Fond" og for Udvalget til sikring af traditionelt håndværk.

Hendes skrivelyst har heller ikke fejlet noget. Hun har bl.a. skrevet "Fremtidens AOF" og "Folk og museer" og var medforfatter på "Bæredygtigt landbrug."

Som kulturminister høstede hun roser i vide kredse, og kunne forlade ministeriet med fine karakterer i bogen.

Derimod fik hun alvorlige ridser i lakken, da hun i 2007 lavede det, som mange kaldte "et radikalt selvmål."

Hun lod sig fotografere ved siden af statuen af fiskerkonen på Gammel Strand i København. Som fiskerkonen havde hun taget tørklæde på, og det skete netop som debatten om Odense-politikeren Asmaa Abdol Hamids tørklæde rasede over det ganske land.

En sand lavine af indlæg fulgte i avisernes debatspalter, hvoraf mange kritiserede hende for at lefle for muslimske stemmer og gå islamisternes ærinde.

Reception

Designskolen Kolding den 15. januar kl.14-16.

Eks-ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce