Eks-minister

Afdelingschef, tidl. minister Pia Gjellerup, fylder lørdag d. 22. august 50 år. Pia Gjellerup, der stammer fra Frederiksberg, tog juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet i 1985 og blev to år senere valgt ind i Folketinget, hvor hun sad til hun i 2007 selv trak sig for at lede det politiske kontor i jurist- og økonomforbundet. Hun var et skattet medlem af Socialdemokratiets top i 80’erne og fungerede både som gruppeformand samt som justits-, erhvervs- og finansminister i Poul Nyrups regeringer. Som justitsminister sad hun kun kort p.g.a. økonomisk rod i en kursusejendom, hvis formand hun var, men hun blev renset og vendte stærkt tilbage til politik og tog selv beslutningen om forlade den til fordel for organisationsarbejde. (Socialdemokratiet/POLFOTO)
Foto: POLFOTO

Eks-minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hepper på FCK Portræt

Tidligere minister Pia Gjellerup stor­trives uden for det politiske rampelys. I dag fylder hun 50 år

- Jeg er i holdningsbranchen - ikke i underholdningsbranchen, lød det kontante svar fra Pia Gjellerup, da hun for år tilbage lidt drilsk blev spurgt, hvorfor hun ikke optrådte i den kulørte presse ligesom andre kendisser.

Den tidligere minister har altid som katten valgt at være sin egen. Det gav hende prædikatet farveløs og kedelig, men i samme åndedrag blev hun tildelt rosende ord som ekstrem flittig, vidende og faglig.

Pia Gjellerup nåede at være medlem af Folketinget i næsten 20 år og bestride hele tre ministerposter, inden hun i 2007 overraskede alt og alle ved at stoppe i politik. I stedet valgte hun en chefstilling i juristernes og økonomernes fagforening, DJØF, hvor hun ifølge eget udsagn stortrives.

- Jeg nyder at være uden for det store rampelys, hvor man kan koncentrere sig om det seriøse indhold, de gode argumenter og både det korte sigt og det lange perspektiv, siger hun.

Det er således væk fra rampelyset, at den tidligere socialdemokratiske toppolitiker i dag fylder 50 år. Hun bor stadig i sit barndomshjem på Frederiksberg sammen med sin mor og søster, og når hun ikke passer sit arbejde i DJØF, gør hun et stort arbejde som formand for Vanførefonden.

Fritiden bruges bl.a. som fodboldtilskuer, og hun er en trofast gæst i Parken, når FCK er på banen.

I sit civile liv er Pia Gjellerup fulgt i sin fars advokatsko. Hun var kun 26, da hun var færdiguddannet jurist, og fem år senere blev hun advokat.

Politikken kom dog til at fylde en snes år af hendes liv. Som 23-årig overtog hun skuespiller Helle Virkners plads i Frederiksberg Kommunalbestyrelse, og i 1987 blev hun medlem af Folketinget.

Poul Nyrup Rasmussen gav straks den unge jurist gode anmærkninger i sin lille bog, og da han i 1993 dannede sin første regering, blev Pia Gjellerup justitsminister. Hun nåede imidlertid kun 64 dage på posten. Der blev afsløret regnskabsfup i Kursuscentret Solhavegård, og da hun var dets formand, valgte hun at træde tilbage som minister, selv om det senere viste sig, at hun ikke kunne drages til ansvar.

Pia Gjellerup trådte et stridt baglæns på Christiansborg, men fem år senere kom hun igen i forreste række, da hun blev erhvervsminister, og senere finansminister efter Mogens Lykketoft - og blev den første kvinde på den tunge post.

Her nåede hun knap et år, før VK vandt regeringsmagten. I opposition blev hun indfanget i den interne fløjkrig i partiet, og satsede ved formandsvalget i 2005 på Frank Jensen. Da han havde tabt til Helle Thorning- Schmidt, fandt Pia Gjellerup det naturligt at søge andre græsgange, og i 2007 forlod hun Christiansborg til fordelt for chefjobbet i hendes gamle fagforbund.

Eks-minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce