Efter 40 år vil Mogens have en anden livsrytme

På den lille strandparcel på Strandhuse har Mogens Krüger-Olsen både røgeovn og fiskeredskaber.
Foto: Katrine Damkjær

Efter 40 år vil Mogens have en anden livsrytme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forretningsfører på Den frie Lærerskole i Ollerup, Mogens Krüger-Olsen, går på efterløn og glæder sig et nyt liv

STRANDHUSE: 40 år på arbejdsmarkedet må være nok. Mener Mogens Krüger-Olsen, der netop er fyldt 60 år og i dag har sidste arbejdsdag som forretningsfører på Den frie Lærerskole i Ollerup.

- I 40 år er jeg stået op og taget på arbejde og taget hjem igen. Nu glæder jeg mig til at få en helt anden livsrytme, siger Mogens Krüger- Olsen hjemme i privaten på Strandhuse 35 A i Svendborg, en smuk rødstensvilla fra 1950?erne.

Her har han boet siden 1992, da han blev gift med keramikeren Birgitte Glud, og hun får med et smil indskudt denne bemærkning:

- Ja, og Mogens skal hjem og forkæle mig.
Mogens Krüger-Olsen glæder sig til at få mere tid til bl.a. sejlads og fiskeri. På den lille strandparcel på Strandhuse har han både røgeovn og fiskeredskaber.
Mogens Krüger-Olsen glæder sig til at få mere tid til bl.a. sejlads og fiskeri. På den lille strandparcel på Strandhuse har han både røgeovn og fiskeredskaber.
Foto: Katrine Damkjær

Seminaristen blev bankelev

Mogens Krüger-Olsen er født på Ærø, og begge forældrene var lærere. Den unge mand meldte da sig også på Skårup Seminarium:

- Efter et halvt år kunne jeg ikke se mig selv sidde resten af livet i en skolestue. Jeg gik ind i Den danske Bank i Svendborg og spurgte om de havde brug for en elev. Jo, det havde de i - Ejby. Og der begyndte jeg så mit arbejdsliv, fortæller Mogens Krüger-Olsen.

En tid var han også i København. Han har altid sejlet, så han længtes efter at komme til Sydfyn. Resultatet blev, at han i 1972 blev ansat i Faaborg Kommunes skatteforvaltning. Her var han skatterevisor og tilknyttet Skatterådssekretariatet.

Da det blev 1986, besluttede Mogens Krüger-Olsen for at søge nye udfordringer - om ikke andet, så for en kort bemærkning.

Denne korte bemærkning har nu varet i 22 år. Han fik nemlig ansættelse på Den frie Lærerskole i Ollerup. Her har Mogens Krüger-Olsen haft en alsidigt job med at administrere alt det praktiske på skolen med rundt regnet 200 studerende og et personale på 20. Mens de i alt fire forstandere og en konstitueret i dette tidsrum har taget sig af det pædagogiske.

De studerende holder liv i én

- De studerende skal nok vide at holde liv i én. Det er jo næsten som at være lærer, bemærker Mogens Krüger-Olsen.

At gå på efterløn som 60-årig er ikke så attraktivt i forhold til at udskyde den. Det tager Mogens Krüger-Olsen i stiv arm:

- Til gengæld skal du ikke arbejde. De skal de, der venter to år jo, bemærker han.

I omkring 20 år har han også været regnskabfører for Diernæs Sogn ved Faaborg, men det slutter også nu.

Til huset på Strandhuse 35 A hører en strimmel jord, der går ned til Svendborg Sund. For enden af broen hænger en lille jolle med påhængsmotor i davider, parat til at blive sendt af sted efter fisk. Garn og ruser ligger klar i et skur, og på den lille parcel står en røgeovn. Jo, den nye frie tid skal nok blive brugt.

Så er der sejlbåden, en Najad 35, i Rantzausminde Havn. Den skal på togter i danske og nordtyske farvande. Sejlads har altid stået højt hos Mogens Krüger-Olsen. I 30 år passede han og sejlede den spidsgatter, som hans far i sin tid fik bygget på bådeværftet i Strandhuse. For fem år siden blev den solgt til en tysker.

Den frie Lærerskole tager i dag afsked med Mogens Krüger-Olsen ved en reception i spisesalen kl. 15-17.

Efter 40 år vil Mogens have en anden livsrytme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce