Edderkoppen og kærligheden


Edderkoppen og kærligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenseknægten, der skrev en række superschlagere og Lille Peter Edderkop, og som nåede fire fantastiske ægteskaber på kort tid, Knud Pheiffer, ville i dag være fyldt 100 år

FYN: Det var et alsidigt talent, der i dag for 100 år siden så dagens lys i Odense. Knud Pheiffer blev både sangskriver, revyforfatter, komponist, skuespiller, konferencier, visesanger, teaterdirektør og instruktør, og eftertiden synger stadig mange af hans viser. Han var en flittig mand - på mange punkter, han nåede fire ægteskaber og en lang række tekster, bl. a. har han oversat Lille Peder Edderkop og digtet 12 vers om den lille fyr, der kom vidt omkring og helt til Amerika, inden han døde som kun 52-årig. I dag sidder hans papdatter, skuespilleren Susanne Breuning og skriver en bog om ham, som udkommer senere på året.

Tidligt ude med revyen

Lille Knud voksede op i fødebyens Odense, og efter endt skolegang på Marie Jørgensens Drengeskole blev han kontorelev på De Danske Spritfabrikker. Allerede i skoleårene blev teater og revy hans store interesse og efter nogle års job bag de københavnske revyscener, debuterede han som skuespiller i 1937 hos Ludvig Brandstrup på Fønix Teatret.

På det tidspunkt var han godt i gang med at skrive sang- og revytekster. I 1938 startede han sammen med Bjarne Høyer Cabaret Vi Unge, der blev en mangeårig succes i Danmarks Radio. Knud Pheiffer stod i spidsen for mange revyer, første gang i 1944 på Casino i Istedgade. Han huskes især for Fiffer Revyerne, der blev opført på mange københavnske teatre og landsdækkenbde turnéer. Han lagde stor vægt på at engagere unge, lovende navne, og det lykkedes ikke mindst i 1949-udgaven, hvor Dirch Passer, Kjeld Petersen og Grethe Thordahl alle fik deres gennembrud. Han skrev et væld af tekster til revyerne og nogle af dem blev de rene landeplager i radioen, bl.a. Phiselbach-sketchene, som han spillede sammen med Ole Monty.

En stor romantiker

Han var en stor romantiker og skrev nogle fantastiske tekster, bl.a. til kvinderne i sit liv: Tove Steines (Hvordan ligger det med kærlighed i Dag?), Bodil Steen (Den er så Sød), Grethe Thordahl (Kærlighed) og Jytte Breuning (Ih, hvor er der kærlighed i Luften).

Knud Pheiffer skrev også En lille sang uden Ord, Lille Lise, Bare for at få et glimt af Dig. Hans største succes var dog En lille pige i flade Sko, der ligesom mange af hans andre sange er meget populær og stadig spilles nu, hvor det næsten er 50 år siden han døde.

Knud Pheiffer fik stor tilknytning til Frederiksberg.

Da han flyttede fra fødebyen Odense, bosatte han sig på Mariendalsvej, hvor han boede til sin død.

Han blev gift med Tove Steines i Mariendals Kirke og med Jytte Breuning på Frederiksberg Rådhus.

Hans Fiffer Revyer blev bl.a. spillet på ABC Teatret, Aveny Teatret og Alléscenen.

Han døde 4. juli 1961 efter flere års sygdom og ligger begravet på Søndermark Kirkegård.

Edderkoppen og kærligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce