EM-stjernen, der ikke kun er fodboldspiller, fylder 30

Fodboldpigerne hyldes på Københavns Rådhus mandag d. 07.08.2017 efter at have vundet sølv ved EM i Holland. Fodboldspiller Nadia Nadim fylder 30 år tirsdag den 2. januar 2018 (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017)

EM-stjernen, der ikke kun er fodboldspiller, fylder 30

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag 2. januar fylder Nadia Nadim 30 år.

2017 har på mange måder været Nadia Nadims år.

Da Danmarks fodboldkvinder ved sommerens EM fik deres folkelige gennembrud, var hun en klar profil med sin legesyge spillestil og åbenhed over for pressen.

Men også uden for banen har Nadia Nadims historie som flygtningen, der nu er fodboldstjerne og medicinstuderende, fyldt en del - blandt andet i danskhedsdebatten, hvor hun selv har markeret sig flere gange.

Som 12-årig flygtede Nadia Nadim til Danmark fra det totalitære regime Afghanistan, hvor hendes far var blevet henrettet af Taliban.

Nadim kom med sin mor og sine fire søskende i 2000 på et asylcenter i den lille by Skørping. Ved fodboldbanerne tæt på asylcenteret begyndte hun at spille fodbold.

I 2009 blev hun som 21-årig den første danske fodboldspiller med indvandrerbaggrund til at spille en landskamp for Danmark. Samme år begyndte hun på medicinstudiet på Aarhus Universitet.

Fodboldtalentet førte hende i 2014 til USA, hvor hun i efteråret 2017 med Portland Thorns FC vandt det amerikanske mesterskab.

For den danske offentlighed vil Nadia Nadims fodboldkarriere dog formentlig altid være forbundet med sommeren 2017.

Sammen med kvindernes fodboldlandshold bragte hun sølvmedaljer med hjem fra EM i Holland, og med flere gode præstationer fik Nadim og fodboldkvinderne EM-feberen til at rase i hele Danmark.

Som spiller har hun et erklæret forbillede i svenske Zlatan Ibrahimovic på grund af hans ligefremme personlighed og stil. Ligesom den svenske superstjerne har Nadia Nadim ikke holdt sig tilbage fra at sige sin mening.

Det gjorde hun blandt andet i efteråret 2016, hvor hun skabte overskrifter, da hun udtrykte, at tonen i indvandrerdebatten var blevet for hård.

I september 2017 blev Nadia Nadim præsenteret som ny spiller i engelske Manchester City. På det sociale medie Twitter blev nyheden ledsaget af ordene:

- She's not just a footballer you know.

Berlingske kårede i december Nadia Nadim til Året Dansker 2017, og begrundelsen handlede heller ikke her kun om fodbold: Hun er et menneske og en personlighed, som vores fælles Danmark har brug for, lød den. (Ritzau)

EM-stjernen, der ikke kun er fodboldspiller, fylder 30

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce