Dynekongen

Lars Larsen fylder 60 år onsdag, men har stadig ambitioner om at indtage nye markeder.

Dynekongen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Larsen fylder 60 år som Danmarks 9. -rigeste mand

Han blev kendt af hele Danmark i tv-reklamernes spæde start som manden, der havde et rigtig godt tilbud. Siden har han solgt sine dyner og puder i en stor del af verden. Onsdag fylder Danmarks nok mest kendte købmand, Lars Larsen, 60 år.

Han er i dag Danmarks 9.- rigeste mand med en formue på 16 milliarder kroner og er noget af en legende i dansk erhvervsliv. Men det hele begyndte med én enkelt butik, som han åbnede på Silkeborgvej i Århus i 1979.

Butikken hed Jysk Sengetøjslager, og den ligger der stadig, men hedder i dag bare Jysk - ligesom de 93 butikker andre butikker, det siden er blevet til i Danmark. Dertil kommer ca. 1400 butikker i 32 andre lande - senest er der kommet nye butikker til i Storbritannien, Slovenien og Makedonien. Men succesen kom bag på fødselaren selv.

- Det blev vist lidt større, end jeg drømte om, selv om jeg altid har drømt stort. I begyndelsen satsede jeg på at få 40 butikker, men de kom hurtigt. Jeg har både været heldig og gamblet, siger Lars Larsen til sit eget personalemagasin Go'Jysk.

Og det er ikke alle satsninger, der har været lige heldige for den driftige købmand, som stammer fra Thy-egnen i Nordjylland.

I 1990'erne måtte han erkende, at hans ambitioner om at blive Danmarks næste rejsekonge efter Simon Spies faldt til jorden.

Det var ellers planen, da han i 1990 startede rejsebureauet Larsen Rejser, men det eventyr tabte Lars Larsen millioner på, og til sidst solgte han underskudsforretningen til Kuoni Rejser i 1998.

Samtidig slog åbningen af en række sengetøjsbutikker i USA fejl, da den danske dynekonge måtte indse, at amerikanerne ikke sover med dyner.

Det har han dog stadig ikke opgivet at lære dem - og resten af verdens befolkning. Den jyske købmand tænker stadig stort og har ambitioner om at fordoble antallet af butikker og omsætning i løbet af de næste ti år og indtage nye markeder som Rusland og Kina.

Selv har dynekongen dog givet noget af ledelsesansvaret fra sig, og sønnen Jacob Brunsborg står parat til at overtage pladsen efter sin far. Lars Larsen har også datteren Mette sammen med sin hustru Kristine Brunsborg. Familien tæller også fire børnebørn.

Fødselsdagen fejres med en reception i Himmerland Golf & Country Club - som Lars Larsen selv er medejer af - og bagefter en privat fest.

Sit 25 jubilæum fejrede han i 2004 med at skrive sin egen biografi "Godaw - jeg hedder Lars Larsen", som han derefter sendte ud til 2,4 millioner danske husstande. (ritzau).

Dynekongen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce