Dygtig teologisk formidler


Dygtig teologisk formidler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Der er noget at fejre i Det Danske Bibelselskab disse dage. Generalsekretær Tine Lindhardt bliver 50 år, og samtidig udgiver Bibelselskabets Forlag "Den Nye Aftale", som er en nyoversættelse af Det Nye Testamente til moderne dansk.

Det er et projekt, der længe har været undervejs, og som har krævet betydelige anstrengelser for den pertentlige teolog. Tine Lindhardt har ry for at være flittig, perfektionistisk og ambitiøs, og hun har med sin teologiske ekspertise og sin fortrinlige sproglige bevidsthed været dybt engageret i oversættelsen af den bibelske tekst fra oldgræsk.

Tine Lindhardt er cand.theol. fra Århus Universitet, hvor hun også har arbejdet som undervisningsassistent og ekstern lektor. Hun har været hjælpepræst i Rind sogn ved Herning og sognepræst i Hadsten og Horsens. I 1998 blev hun landskendt, da hun blev medarbejder ved DR tilknyttet det faste ugentlige magasin "Mennesker og tro".

Foredragsholder

Tine Lindhardt er en fortræffelig formidler af det ofte komplekse teologiske stof. Det afslørede hun i utallige radioudsendelser og i den lange række foredrag, hun i årenes løb har holdt rundt om i landet.

I 2003 blev hun udnævnt til generalsekretær i Bibelselskabet, hvis hovedopgave det er at udgive og udbrede Bibelen i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Tine Lindhardt har været flittig som klummeskribent og boganmelder i danske aviser, og hun har derudover både skrevet og redigeret et betydeligt antal bøger om religiøse emner. Hun fik i 2000 tildelt Kristelig Lytter- og Fjernseerforenings hæders­legat. Tine Lindhardt har i mere end 20 år været gift med Roskildes biskop, Jan Lindhardt, og sammen har de to sønner.

Dygtig teologisk formidler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce