Dr.phil. Holger Rasmussen død, 93 år


Dr.phil. Holger Rasmussen død, 93 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Nissen Andersen, Søby, Ærø

Tidl. fabrikant Jørgen Nissen Andersen, Møllemarksvej 18, Søby, er død, 80 år.

Med dette dødsfald har Ærø mistet en af sine markante og driftige iværksættere. Som ganske ung kom Jørgen Andersen i lære på Søby Motorfabrik, hvor han gennem årene avancerede til værkfører.

I 1970 giftede han sig med Grethe, og sammen startede de en lille virksomhed, nemlig Jørbæk Design i Søby. Der var imidlertid en utrolig dynamik i Jørgen Andersen, som havde det motto, at »al gang foregår i løb«. Et mundheld, han altid selv fulgte.

Desuden var han meget kreativ, så virksomheden producerede større og større mængder af nye former for lys. På et tidspunkt var der omkring 30 medarbejdere på fabrikken. I spidsen for personalet var Jørgen Andersen altid aktiv. Han var en afholdt og god chef. Jørgen Andersen var utrolig foretagsom. Der var fart over feltet, hvor han færdedes.

Han var kendt som en gæstfri og munter vært for husets gæster, og kokketjansen tog han gerne, når spændende mad skulle laves. Jørgen Andersen havde ikke megen fritid i sit arbejdsliv, men holdt meget af biler, så gennem årene har han haft en større flåde af biler på gennemgang.

Som 70-årig sagde han stop og overlod virksomheden til sin datter, Pernille, som sammen med sin mand driver virksomheden videre. Efter sin pensionering fik han tid til at være en hyggelig og munter bedstefar for sine børnebørn, som har tilbragt megen tid i hjemmet på Møllemarksvej.

Jørgen Andersen efterlader sin hustru, to børn og seks børnebørn. Begravelsen foregår på lørdag fra Søby Kirke kl.12.30.

Dagmar Nielsen,

Faaborg

Dagmar Nielsen, Faaborg, er død, 87 år.

Peter Kirkegaard Dam,

Faaborg

Forhenværende chauffør Peter Kirkegaard Dam, Odensevej, Faaborg, er død, 86 år.

Vagn Bak Nielsen,

Ullerslev

Vagn Bak Nielsen, Ullerslev, er efter kort tids sygdom død, 76 år.

Edvard Rasmussen,

Brobyværk

Edvard Rasmussen, Brobyværk, er død, 86 år.

Afdøde efterlader børn, svigerbørn og børnebørn.

Sara Frank Thode,

Fredericia

Sara Frank Thode, Fredericia, er død, 69 år. Afdøde havde tidligere i to et halvt år boet i Ringe på Midtfyn.

Dr. phil. Holger Rasmussen

Tidligere overinspektør ved Nationalmuseets 3. afdeling, dr.phil. Holger Rasmussen, Virum, er død, 93 år.

Holger Rasmussen, som blev født på Reersø på vestsiden af Sjælland den 8. april 1915, blev tilknyttet Nationalmuseet allerede som student og ansat som museumsinspektør i 3. afdeling i 1942. I 1959 blev han udnævnt til overinspektør og leder af afdelingen, en stilling, han bestred til sin pensionering i 1985.

I 1968 forsvarede han sin doktordisputats, »Limfjordsfiskeriet før 1825«. Han har foretaget arkæologiske undersøgelser i Grønland 1939, etnologiske undersøgelser på Færøerne 1947 og 1949 samt i Syditalien 1953 og 1955. Holger Rasmussen var en produktiv forsker og forfatter, som også evnede at skrive om videnskabelige, historiske emner, så almindelige mennesker kunne følge med, og han var med i en lang række danske og europæiske videnskabelige råd og kommissioner.

I 1978 blev han indvalgt i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og medlem af Gustav Adolfs Akademien 1981. Han var endvidere redaktør af Budstikken 1954-56 og Arv og Eje 1956-78, medarbejder ved Den Store Danske Encyklopædi og dansk redaktør af Ethnologia Scandinavica 1971-87.

Dr.phil. Holger Rasmussen død, 93 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce