Dronningen holder 75-års fødselsdagsfest for sin søster

Prinsesse Benedikte fylder 75 år 29. april. Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Dronningen holder 75-års fødselsdagsfest for sin søster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kig i kongehusets kalender vidner om prinsesse Benediktes hyppige besøg i Danmark.

I de flere end 50 år, hun har boet i Berleburg i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, er hun jævnligt rejst til Danmark for at passe sine opgaver. Ikke færre end 31 danske foreninger og fonde har prinsesse Benedikte som protektor.

Mandag den 29. april fylder hun 75 år, og det fejres i Danmark. På selve dagen er dronningen vært for sin lillesøster ved et middagsselskab i Christian VII's palæ på Amalienborg.

Også Koldinghus sætter alle sejl til for at markere den runde dag. Slottet, som har prinsesse Benedikte som protektor, åbner 28. april udstillingen "Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75 års danmarkshistorie".

Her udstilles prinsessens gallakjoler, smykker og ordner. Som ung var prinsesse Benedikte elev på designskolen Margrethe-Skolen, og hendes sikre tøjstil roses ofte.

Særligt brudekjolen, designet af datidens store modeskaber Jørgen Bender, fremhæves på slottets hjemmeside. For den repræsenterer ikke bare ægteskabet med den tyske prins Richard.

- Den er også et stærkt symbol på en afspænding i det dansk-tyske forhold, som dengang stadig var præget af besættelsestiden, hedder det.

Benedikte Astrid Ingeborg Ingrid traf prins Richard i 1966 ved et kongeligt bryllup i Holland. I 1968 blev de gift i Fredensborg Slotskirke.

Inden blev han spurgt, om han ville være dansk prins, men han ønskede at fortsætte sit arbejde i de store skove omkring Berleburg, og her voksede parrets tre børn op.

Prins Richard døde i 2017. Inden da havde han overdraget driften af slottet og de 13.000 hektar skov til parrets førstefødte, prins Gustav.

Samme sted driver prinsesse Nathalie et hestecenter. Hun har vundet flere mesterskaber i ridning og er i dag landstræner for det danske dressurlandshold.

Den anden datter, Alexandra, er kunsthistoriker og arbejdede i en årrække for Unesco i Paris. Efter skilsmissen fra bankmanden, greve Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, mødte hun i 2017 Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slot på Fyn. Her bor hun i dag.

Spejderliv har gennem alle år haft en særlig plads hos prinsesse Benedikte. Som protektor for De grønne pigespejdere og Det Danske Spejderkorps er hun utallige gange trukket i uniformen for at besøge spejderlejre rundt om i sommerlandet.

Og mon ikke det sker igen, når De grønne pigespejdere i år fejrer 100-års jubilæum.

Prinsesse Benedikte blev født i 1944. På grund af den tyske besættelse måtte hun undvære de obligatoriske 21 salutskud fra Batteriet Sixtus på Holmen.

Til gengæld kunne hendes forældre, det daværende kronprinspar Frederik og Ingrid, glæde sig over, at modstandsgruppen Holger Danske fejrede den nye prinsessen ved at lade 21 bomber sprænge i Ørstedsparken. /ritzau

Dronningen holder 75-års fødselsdagsfest for sin søster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce