Drømmen om Grækenland lever stadig

Pavlos fylder 50. Foto: REUTERS/Luke MacGregor

Drømmen om Grækenland lever stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når den tidligere kronprins Pavlos fylder 50 år lørdag den 20. maj, kan han se tilbage på en tilværelse, som har formet sig anderledes, end hans forældre, ekskong Konstantin og eksdronning Anne-Marie, havde håbet på, da han kom til verden i Athen.

Som den førstefødte søn kunne han have fået kongetitlen Pavlos II af Grækenland, men sådan ville grækerne det ikke.Da han var et halvt år, måtte familien flygte ud af landet under dramatiske omstændigheder. Konstantin havde stået bag et aldrig fuldt klarlagt forsøg på et modkup mod militærjuntaen. Siden blev monarkiet afskaffet ved en folkeafstemning.

Efter flugten slog familien sig ned i London-forstaden Hampstead, hvor Pavlos ligesom sine fire søskende blev elev på den skole, Hellenic College of London, som forældrene grundlagde.

Senere flyttede han til USA, hvor han først var indskrevet på et college i New Mexico og siden studerede udenrigspolitik på Georgetown University i Washington D.C.

Ligesom sin far har han ved flere lejligheder sagt, at han drømmer om at vende tilbage til Grækenland. Mens ønsket er gået i opfyldelse for forældrene, som i dag har fast adresse på Peloponnes, så bor Pavlos sammen med sin hustru, Marie-Chantal, og deres fem børn i London.

Det er også her, han har stiftet investeringsselskabet Ortelius.

Men de mange fotos fra blandt andet det græske øhav på hans Instagram-profil vidner om en stærk tilknytning til landet. Det samme gør hans selvvalgte titel "Prince Pavlos of Greece". (ritzau)

Drømmen om Grækenland lever stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce